Cassano? “Nem tárgyaltam Preziosival (a Genoa elnökével – a szerk.) a játékosról. Ez csak pletyka. Cassano továbbra is velünk marad, Ibrával, Patóval, Robinhóval, Inzaghival és El-Shaarawyval. Ezek a játékosok bár teljesen eltérőek, a támadásban jól kiegészítik egymást. Szeretem Cassano játékát, azóta, hogy gólt lőtt a Bari-Inter meccsen az Internek. Ő egy igazi labdazsonglőr, oda passzol, ahová akarja. Pont úgy, ahogy Malmöben a fiatal Boateng gólja előtt.”
Thiago Alcantara? “Beszéltem az ügynökével, Branchini-vel, aki Forte dei Marmi-n nyaralt, de a Barcelona nem akarja eladni őt. Xavival kapcsolatban örülök, hogy kiderült: 19 évesen majdnem el tudtuk hozni Milánóba, de az édesanyja ellenezte. Milyen kár!”
Fabregas? “Túl magas volt az ára, de ez egy általános probléma. Az olasz klubok nem tudnak versenyezni azokkal az összegekkel, amit Spanyolországban ki tudnak fizetni egy-egy játékosért. A mi bevételeinkből nem jönne ki Fabregas ára”
Aquilani? “Meglátjuk mi történik, ha úgy gondoljuk, hogy ő kell, a piac augusztus 31-én 19 óráig nyitva van.”
Kaká? “Ahogy Gattuso mondta, örülnénk a visszatérésének. De a transzfer költsége túl magas lenne. Ha Kaká visszatérne hozzánk, ha engedne a fizetéséből valamennyit, ahogyan azt Fabregas tette a Barcához igazolásánál, az segítene. A kölcsönvételnél a problémát az jelenti, hogy amint visszatér hozzánk többet kellene fizetni a Real Mdridnak a különböző adózási rendszerek miatt. Csak a teljes megvásárlása lehetne megoldás, a kölcsön nem járható. Sajnálom a szurkolóinkat, de Kaká visszahozatala szinte lehetetlen. De valami még történhet.”
Kakáról szóló beszédjének utolsó mondata... :)
Egy Kaká+Schweinsteiger kombó Aug.31-én nem jönne rosszul :)