Alexandre Pato egy rendkívül szimpatikus nyilatkozatot adott a minap a Corriere della Serának. A 20 éves brazil arról beszélt, hogy mennyire átlagos élete van a sikerei ellenére, illetve válaszolt a Chelsea érdeklődésére is.
Alexandre 2007 nyarán került a Milanhoz, és 2008 januárjában mutatkozott be álmai klubjában, ahol azóta szinte kihagyhatatlan a kezdőcsapatból. Manapság rengeteg tizenéves futballista él kicsapongó és extrém életet kihasználva a friss hírnevüket, ám Pato nyilatkozatából kiderülhet, hogy ő egyáltalán nem ilyen fiatal.
"Ugyanaz a srác vagyik, mint aki voltam a labdarúgó sikereim előtt." -mondta a "Kacsa" a Corriere della Serának. "Csak arra van szükségem, hogy folytassam a munkát, amit elkezdtem."
"Gyermekkoromban az édesapám hajnali 5 órakor indult munkába, amikor még aludtam az ágyamban, és csak este ért haza, amikor már aludtam. Nagy áldozatokat hozott meg értem."
"Mindenkinek megvan a saját története. Nekem van egy feleségem, akivel azt tervezzük, hogy egy gyönyörű családot építünk jövőben."
Pato ezzel válaszolt José Mourinhónak, aki nemrégiben azt mondta, hogy a mai fiatal focistáknak csak a gyors autók, a szép lányok és a bulik járnak az eszükben, és persze a pénz.
"Nagyon boldog vagyok itt, és épp most hosszabbítottuk meg a szerződésemet 2014-ig." -folytatta Pato. "Hogy hol leszek öt év múlva?"
"Épp itt, a Milan edzőközpontjában, ahol egy interjút fogok adni annyi különbséggel, hogy a háttérben több trófea lesz a vitrinemben." -fejezte be a brazil válogatott támadó egyértelmüsítve, hogy nem érdekli a Chelsea nagy pénzösszegű ajánlata.