-
3-2-1 olvasás :D
Az elmúlt napokban felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint Andrea Pirlo követi Ancelottit és a Chelsea csapatához igazol. A sajtó szerint ez egyben azt is jelentené, hogy a Milan a helyére a Sao Paolo fiatalját, Hernanest igazolja le a középpályára.
A klub általános igazgatója, Ariedo Braida jelenleg Brazíliában tartózkodik, a hírportálok szerint éppen azért, hogy a brazil tehetség leigazolásáról tárgyaljon. Maga az érintett mindenesetre már nyilatkozott:
“Ugyanazt a mezt viselni, amit Kaká, felelősséget és egyben büszkeséget is jelent.” - nyilatkozta Hernanes a La Gazzetta dello Sport-nak.
“Kaká a világ egyik legjobbja és pontosan tudom, mit képvisel ő a Sao Paolo szurkolói számára. Nagyon jó a kapcsolatom velük, éreztetik velem, hogy fontos vagyok számukra."
Hernanest korábban már szóba hozták a másik milánói csapattal, az Interrel is, de állítólag már a Barcelona 12 millió eurós ajánlatát is elutasította a klubja az előző nyáron.
“Gyakran nézem a Milan és az Inter mérkőzéseit, főleg azért, mert sok brazil játszik ezekben a csapatokban. Jó lenne egy napon majd Olaszországban játszani, egy álmom válna valóra. Egyelőre nyugodtnak kell maradom és tovább dolgoznom. A legfontosabb céljaim, hogy a következő Libertadores Kupában szerepeljek és tagja legyek a Dél-Afrikába utazó válogatott keretnek."
A hírek szerint a Sao Paolo igen magas, 30 millió eurós árat szabott a játékosért. A Milan ezen a nyáron nehezen szánja rá magát a költekezésre, ennél kisebb összeget sem szívesen fizet ki játékosért. Ha Pirlo mégis távozna, az érte kapott összeg 18 millió euró körül lenne, ami még mindig messze van a brazil játékos vételárától. És akkor még ott van Luis Fabiano ügye is...
-----------------------------------------
A brazil játékos ügynöke elismerte, hogy ügyfele minden vágya a Milanhoz igazolni. José Fuentes azt mondta, hogy a Milan valóban érdeklődik Fabiano iránt, épp úgy, mint a Manchester City és a Chelsea. Azonban a csatárt csak egy csapat érdekli, méghozzá a Milan.
Az ügynök azt sem tagadta, hogy a két klub között viszont akad még némi anyagi eltérés. "Más csapat is érdeklődik iránta, de őt csak a Milan érdekli" -mondta Fuentes."Biztos vagyok benne, hogy a Milan játékosa lesz - 100 százalék."
"Fabiano csak a Milant akarja, és most a két klubnak kell dűlőre jutnia" - mondta Fuentes.
"Nem tudom biztosan, hogy mikor lesz a találkozó a két klub között, de úgy érzem, hogy még ezen a héten érkezhet egy ajánlat" -fejezte be a játékos ügynöke a nyilatkozatot.
Más források úgy tudják: már ma döntő fordulat lehet Fabiano és a Milan kapcsolatában.
--------------------------------------------
Egyéb hírekEgyéb hírekSeedorf elkezdte erősíteni csapatát, a Monzát.
Clarence Seedorf testvére, Chedric Seedorf, unokatestvérével Stefanóval együtt a Monza csapatához igazolt.
Szintén a klubhoz igazolt a Laziótól, Alessandro Tuia.
Tribalfootball.com
------------------------------------
David Beckham kész megfontolni a visszatérést Angliába, pedig korábban azt mondta, hogy az MU-n kívül egyetlen más angol csapatnál sem játszana. A 34 éves középpályás Kaliforniában nyilatkozott, miután az olasz AC Milantól visszatért a Galaxyhoz.
Beckham elszánt, és mindenképp szeretne játszani a 2010-es Dél-afrikai VB-n, és ha azzal növeli az esélyét a beválogatásra, akkor szívesen visszaigazol a Premier League-be.
"Soha ne mondd, hogy soha. Amikor elhagytam az Unitedet, azt mondtam, hogy soha nem játszanék egy másik angol klubban. A szívem Manchesterben volt, és egyszerűen nem tudtam magam elképzelni egy másik angol csapat mezében, miközben a United ellen játszok. Most már ezt sem zárnám ki" - mondta a világ egyik legnépszerűbb labdarúgója.
A fifa.com írása szerint azonban nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy angol klub helyett a Milanhoz tér vissza Beckham. "Nyílvánvaló, hogy a klub határozott, és akar engem, és én nem látom akadályát a visszatérésemnek. Meglátjuk, én remélem mehetek..."- mondta a játékos.
Közben Beckham kibékült az őt kritizáló Landon Donovannal, illetve az edzővel, Bruce Arenával is.
"Nem akarok beszélni a megbeszéléseken elhangzottakról, de egy jó beszélgetés volt" -fejezte be nyilatkozatát Beckham.
-------------------------------------------
A brazil csillag, Ronaldinho miután első évében elég gyenge volt a Milanban, szeretne a következő szezonban mindenkit kárpótolni, és a legjobb formája szerint futballozni. A 29 éves brazil játékos szerepelt a klub első felkészülési meccsén a Varese ellen, és a meccs után kommentálta saját játékát az acmilan.comon.
--- Mindenki, így én is ismerem a képességeimet. Mindenki tudja, hogy a fejemben csak egy dolog van: a legjobb formámat hozni a meccseken.
--- Az elmúlt évben jól éreztem magam, amikor játszottam.Most szeretnék az egész idényben játszani, és szeretném megköszönni mindenkinek aki támogatott engem az első naptól kezdve.
--- Az első heti munka után jól érzem magam, de a csapatból mindenki tudja, hogy többre van szükségünk a szezon előtti felkészüléshez. A csapat versenyképes lesz, mert erős játékosaink vannak. Nagy játékosaink, és lesznek még érkezők is.
--- Luis Fabiano egy jó játékos, és sok mindenben tudna segíteni nekünk. Ha mégsem igazol hozzánk, akkor is a csapatban lesz még Inzaghi, Pato és Borriello.