Massimo Ambrosini nyilatkozata Milanellóból, miután hivatalosan is bejelentették, hogy ő lesz a Milan új csapatkapitánya:
"Nagyon izgatott és büszke vagyok és szeretném megköszönni Galliani és Leonardo kedves szavait. Paolo Maldini bátorítása is rendkívül fontos számomra. Köszönöm neki mindazt, amit értem és a klubért tett. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy viselhetem a Milan kapitányi szalagját."
"Az Inter előnye velünk szemben? Szerintem a keretünkben rengeteg potenciál van, és ezek nem csak szavak tőlem. A keret minden tagjai érzi a felelősséget. Hatalmas az elszántság közöttünk, alig várjuk, hogy elkezdődjön a közös munka az új edzőnkkel. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő szezon során többet kell nyújtanunk. Teljesítenünk kell, mert képesek vagyunk jobb eredményekre is. Most már végre le kell tennünk valamit az asztalra, ehhez pedig megvan bennünk az akarat."
Ambrosini aztán így folytatta:
"A közelmúltban nem úgy szerepeltünk, ahogy kellett volna, egyes játékosok kevesebbet nyújtottak, mint amire képesek valójában. Első körben vissza kell adnunk néhány játékosunk egyéni csillogását.
Visszatérve a kapitányi címre, már 15 éve vagyok a klubnál, mégis azt gondolom, hogy vannak játékosok, akik csak pár éve játszanak itt, mégsem kevésbé milanisták mint én. Azt hiszem normális dolog, hogy a csapattársaimmal megosztom majd a feladatokat. Egyrészt ez tisztelet velük szemben, másrészt én ezt látom normálisnak."
Ambrosini végül kitért a saját szerződésére is:
"Az új szerződés nincs messze. Közeliek az álláspontok köztem és a klub között. "