Ma délután, a keret első találkozójának alkalmával megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját Leonardo, a Milan új vezetőedzője.
A 39 éves brazil annak ellenére megkapta a Milan vezetőedzői posztját, hogy korábban soha, sehol nem edzősködött, sőt jelenleg is éppen tanfolyamra jár.
“Egy hónap elteltével is úgy érzem, hogy jó döntés volt elvállalni a munkát. Szükségem volt erre a pár hétre, hogy jobban átlássam a dolgokat. Felépítettünk egy jó szakmai stábot a klubnál, ahol össze tudtam hasonlítani az erényeimet másokéval. Nagyon közel álltam Ancelottihoz, amikor a csapat edzője volt, nagy megtiszteltetés átvenni a helyét, és ez egyben hatalmas motivációit is jelent számomra. Sokat beszélgettem Paolo Maldinivel, vele is kiváló a kapcsolatom."
A klub közleménye szerint az új csapatkapitány Massimo Ambrosini lesz, akit Leonardo remek választásnak tart.
“Boldog vagyok, hogy ő lett a kapitány, mert benne megvan mindaz, ami jellemezte többek közt Albertinit, Maldinit, Costacurtát vagy Baresit. Ő jól képviseli a Milan szellemiséget. Ez a kihívás lesz az első edzői erőpróbám, Massimo pedig az első csapatkapitány a kezeim alatt."