Tegnap Silvio Berlusconi fia, Piersilvio Berlusconi nyilatkozott a Gazzetta Dello Sportnak. Az interjút Fata fordításában adjuk közre.
--- Sokan kételkednek abban, hogy a Milan megfelelő helyettest tud igazolni Kaká helyére.
--- Én mint mindig, most is egy szurkoló nevében beszélek. Nem tudom határozottan kijelenteni, hogy helyes döntés volt eladni Kakát. Amennyiben valóra válnak a fiatalokba fektetett igazolások, megváltozik a véleményem. Természetesen sajnálom a veszteséget, de a klub új irányt választott, fordulóponthoz érkeztünk.
--- Mi a véleménye a Milan új edzőjéről?
--- Leonardo kinevezése nagyon pozitív. Hiszek benne, ő egy intelligens és ambiciózus személy.
--- Dzeko, Luis Fabiano, Adebayor: kit választana?
--- Dzekot kedvelem, és ő jönne is, de klubja nem engedi el. Fontos szerepet kapnak a fiatalok: Beretta, Zigoni... de ők nem azok a játékosok, akik a különbséget jelentik. A sikeres évek után sok mindent újra kell kezdeni: ehhez türelemre van szükség, nehéz lesz.
--- Azt mondják, ön sosem kedvelte Ronaldinhot...
--- Bevallom, nem szerettem volna, hogy ő jöjjön, ahogy nem voltam meggyőződve Shevchenko visszatérésével kapcsolatban sem. Meglátjuk.
--- Egy olyan játékos, akiről álmodik?
--- Van. Mindenképp meg kell nevezzem? Ibrahimovic. Egy álom...
--- Felmerült, hogy a klubot eladják?
--- Több, mint húsz év alatt egyszer sem láttam apámon a Milannal szembeni érzéseinek elbizonytalanodását. Továbbá sem én, sem testvérem, Marina soha nem avatkoztunk bele a klub dolgaiba.
--- Ön lesz a Milan következő elnöke?
--- Sose lehet tudni, de jobban vonz a klub igazgatása.
--- Hogy éli meg az Inter sikereit?
--- Mourinhonak igaza van, mi cím nélküliek vagyunk, ők erősek. De ez csak átmeneti állapot.