-
Ancelotti elismerte, hogy már a Chelsea edzője
NyilatkozatokNyilatkozatokCarlo Ancelotti a Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában teljes nyíltsággal elismerte, hogy már április óta a Chelsea edzője.
Gyakorlatilag eldöntött tény, hogy a nyártól Carlo Ancelotti veszi át az angol Chelsea szakmai munkájának irányítását. A jelenleg még az olasz AC Milant vezető szakember most elismerte: a múltban nem mindig mondott igazat a terveivel kapcsolatban és „papíron" már április óta az angolok szakvezetője.
Carlo Ancelotti kedden mutatta be önéletrajzát, Preferisco La Coppa („Inkább a kupát" - egyben szójáték, mert így nevezik Ancelotti szülővárosában, Parmában a sonka egy részét is) címmel, melyben több szenzációs részlettel is szolgál Roman Abramovicsról, a londoni klub orosz tulajdonosáról.
Egyebek mellett arról is ír, hogy Abramovics mennyire csalódott a csapatában (melyre szavai szerint „rá sem ismer"), amiért annak még mindig nem sikerült elhódítani a Bajnokok Ligája serlegét, de szó esik arról is, hogy Carlo Ancelotti mennyire nem bírja José Mourinho (a Chelsea korábbi, az Internazionale jelenlegi szakvezetője) stílusát.
Különösen azt viselte nehezen Carlo, amikor a portugál Jézushoz hasonlította magát. „Arra gondoltam: 'Bocsásd meg az ő bűneit, nem tudja, miről beszél'" - emlékezett vissza Carlo Ancelotti.
„Kaptam egy tisztességtelen ajánlatot a Chelsea-től, amitől felállt a szőr a hátamon. Amikor találkoztunk (a Milan alelnökével - a szerk.), azt mondtam: 'Figyelj, Galliani, mondanom kell neked valamit. Elmennék a Chelsea edzőjének'. Mire azt felelte: 'Nem kérdés; nem beszélhetsz róla" - emlékezett vissza az Adriano Gallianival folytatott beszélgetésre Ancelotti.
Az olasz edző könyvében beismeri: már idén áprilisban DVD-ről elemezte a Chelsea játékát: „Papíron már akkor a fiúk edzője voltam. Azt gondoltam: 'vannak annál rosszabb dolgok is az életben, mint én és Abramovics együtt'.
A könyv legizgalmasabb részei azonban kétségkívül azok, amelyekben az orosz milliárdossal folytatott tavalyi találkozóiról ír, ezek ugyanis még Luiz Felipe Scolari kinevezése előtt történtek. Ancelotti leírja, miként csempészték őt be Abramovics emberei a párizsi V. György hotelbe, hogy (Genf után másodszor) találkozzon a milliárdossal.
„Nem az a szörnyeteg volt, aminek a lapok beállítják. Az első, ami feltűnt, az a félénksége volt" - emlékezett vissza Ancelotti, aki szerint az orosz üzletember nagyon sokat tud a futballról és éhes a sikerre. „Kedves Ancelotti, mindent meg akarok nyerni. Mindent" - mondta neki.
„Könnyen megtaláltam a hangot Abramoviccsal. Nem éreztem magam kényelmetlenül a társaságában, még akkor sem, amikor mély hangon azt mondta: 'Most veszítettük el a Bajnokok Ligája döntőjét és a bajnokságot, természetesen nem lehetek elégedett. A Chelsea-nek nincs karaktere. Minden egyes sorozatot meg akarok nyerni, amelyben a csapatom elindul, az a a csapat, amelyre most rá sem ismerek'.
Abramovics még mindig a pontos identitással rendelkező csapatot kereste... 'Mint a Manchester United, a Liverpool, a Milan - a Chelsea-m most egyáltalán nem ilyen' - mondta Abramovics" - fogalmazott Carlo Ancelotti.
Az olasz szakember akkor még nem akarta elhagyni Milánót, és bár továbbra is állítja, hogy tavaly óta nem beszélt Roman Abramoviccsal, azt is kijelentette: május 31-ig szeretne pontot tenni a jövőjével kapcsolatos találgatások végére.
(Daily Telegraph, Hírsarok.hu: CS.GY. fordítása)