• Yulcsa
    Kaká sorsa Ancelottitól független, Gourcuffé már kevésbé

Csütörtök este a Milan vezetői bejelentették, hogy hétfőn elárulják, mi lesz a sorsa Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, akit az utóbbi időben már szinte a Chelsea kispadjára „ültetett” az olasz és az angol sajtó. Erre reagálva az olasz együttes aranylabdás támadója, Kaká közölte: ő bizony nem megy el a klubtól, még akkor sem, ha Ancelotti mégis távozik.

„Remélem, hogy hétfőn lesz mit mondanunk, mert az azt jelentené, hogy kiharcoltuk az automatikus BL-indulást jelentő helyezést” – mondta Adriano Galliani, a Milan ügyvezető alelnöke még csütörtökön.

Carlo Ancelottinak 2010-ig él a szerződése a Milannál. Az olasz szakembert már tavaly is szerette volna elcsábítani a Chelsea, ám az olasz klub akkor visszautasította az angolok ajánlatát.

Amennyiben hétfőn azzal áll majd – vélhetően – Galliani a sajtó elé, hogy Ancelotti távozik, a lombard klub szurkolóinak nem kell aggódniuk: a 2007-es év aranylabdása nem távozik a csapattól.

„Nekem nem Ancelottival van szerződésem 2013-ig, hanem a Milannal. Sok minden megtörténhet persze a jövőben, de jelenleg nehezen tudom elképzelni magam Milánótól távol” – mondta a brazil klasszis.

Persze nem Kaká az egyetlen, akinek jövőbeli szerepvállalása a klubnál előtérbe került. A francia Yoann Gourcuff jelenleg ugyan nem a Milannál játszik, ám papíron az olaszok játékosa.

Olasz lapértesülések szerint a Bordeaux-nál kölcsönben szereplő Yoann Gourcuff csak akkor tér vissza a a klubhoz, ha Carlo Ancelotti edző távozik az együttestől.

A francia csapatnak opciós joga van a középpályás megvételére, aki körülbelül 17 millió euró ellenében szerződhet végleg a Ligue 1 listavezetőjéhez.

„Én személy szerint szeretném, ha ő visszatérne, hiszen nagyszerű játékossá vált a Bordeaux színeiben. A Girondinsnek május 31-ig jeleznie kell, hogy mi a szándéka Yoannal. Ha ez nem történik meg, akkor Gourcuff június 1-től a miénk” – fogalmazott Galliani, aki kihangsúlyozta, az ismeretlenség homályából három éve kiragadott középpályásból valódi csillag válhat a Milannál.
    -------------------------------------------------------------------------
    Jöjjön vissza Gurko és menjem Ancelotti... szerintem.