A 33 éves világbajnok minden piros-fekete szimpatizánst megnyugtatott a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatával,melyben egyertelművé tette szándékait a jövőjét illetően.Alessandro nemtetszését fejezte ki azon pletykákkal szemben,melyek a visszavonulását közölték,sőt a Milan védője beszélt azon szándékáról,miszerint még ebben a szezonban szeretne pályára lépni!
Alessandro Nesta már több,mint egy éve nem lépett pályára tétmérkőzésen,utoljára még a tavalyi szezonban, május 11.-én a Napoli - Milan találkozón volt a pályán a római születésű védő.Sok újságcikk jelent meg az elmúlt hetekben, melyek a védő visszavonulásáról szóltak,ám most maga a játékos biztosította a szurkolókat,hogy még a közel jövőben visszatér a pályára.
"Nagyon hiányzik a futball.Eltelt már egy év a legutóbbi mérkőzésem óta,de az elmúlt hónapban már elkezdtem a könnyített edzéseket a csapattal,így már látom az esélyt a visszatérésre."
A visszavonulásáról szoló cikkekről csak annyit mondott,hogy ezek csak szimpla kitalációk,mindössze azért jelentek meg,hogy az újságot könnyebben eltudják adni,hiszen a védőnek esze ágában sincs abbahagyni a futballt.
"Nem tudom,hogy ebben az szezonban vagy a következőben térhetek vissza.Most is megpróbálok visszatérni,de ha ez nem megy akkor a visszatérésem a következő szezonra csúszik át.Az olyan emberek szándékai,akik azokat cikkeket írták rólam,csak rosszindulatúak lehetnek."
Alessandro Nesta 2002 -ben érkezett a Laziotól a Rossonerihez és kulccsszerepet játszott abban,hogy a Milan 2003 -ban és 2007 -ben Bajnokok Ligáját tudott nyerni.