Alexandre Pato mindent meg akar nyerni az AC Milannal, és még mindig bízik abban, hogy be tudja fogni Zlatan Ibrahimovic-ot a góllövőlistán. A fiatal brazil zseni remek teljesítményt nyújt az első teljes szezonjában, de alig tudja kivárni a végét, mert abban reménykedik, hogy a következő még sikeresebb lesz.
“Nagyon fontos, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába,” – nyilatkozta Pato a Tuttosportnak. “A sok sérülés nagyban meghatározta az idei szezonunkat, és túl sok pontot vesztettünk. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, de még ennél is jobb tudok lenni. Mindent meg akarok nyerni: a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, és a dél-afrikai Világbajnokságot. Ezen kívül boldog lennék, ha megkaphatnám az Aranylabdát is.”
Pato jelenleg 14 gólnál jár a Serie A-ban, és bár nagy a hátránya a 20 találatot jegyző Zlatan Ibrahimovic-csal szemben, még mindig hisz a gólkirályi címben.
“Még korai kijelenteni, hogy ki végez majd a lista élén. Ibrahimovic húsznál jár, míg én 14-szer találtam a hálóba. Azonban még hátra van hét mérkőzés, és remélhetőleg néhányszor sikerül dupláznom. Szóval még megelőzhetem őt.”