Carlo Ancelotti megint elmondta, ha sikerül az első három közt végezni a bajnokságban, biztosan maradni fog a Milan edzői székében.
A 2008/2009-es szezon elején a Milannál a Scudetto és az UEFA-kupa megnyerését tűzték ki célul, ám a tavasz kezdetére mindkét sorozatban elvesztették esélyüket, ráadásul korábban még az Coppa Italaból is kiesett a Rossoneri.
A kudarcok után a sajtó Ancelotti menesztését helyezte kilátásba, sőt egyes lapok szerint Carletto nyártól a Real Madrid edzője lesz, hiszen jó barátja, Florentino Perez fogja átvenni a madridi klub elnöki székét.
"Tovább dolgozom, és nem figyelek ezekre a pletykákra." -mondta Ancelotti a La Gazzetta dello Sport -nak.
"Még ki sem találtam egy indokot, amiért elhagyhatnám a Milant. Jól érzem magam, és még sokáig szeretnék itt edzősködni. Szeretnék Milánóban maradni, ám mindig hangsúlyoztam, ehhez mindig két ember kell."
"Kész vagyok maradni, amennyiben harmadikok leszünk, és a Bajnokok Ligájában indulhatunk. A célom az, hogy jövőre is a Milan edzője legyek."
Adriano Galliani, a Milan elnöke is hasonló nyilatkozatot tett a napokban, de a kopasz azt is hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság miatt nyáron ne számítsanak nagy költekezésre a csapat hívei. Ezután került előtérbe Kaká eladása, amivel jókora összeghez jutna a klub.
"A Milan Patóra, és Kakára építi a jövőjét. Ricky nálunk fog maradni." -biztosított mindenkit Ancelotti.
"A szurkolóink győzelmeket szeretnének látni tőlünk, és ezt gyökeres változtatások nélkül is véghez tudjuk vinni, hiszen erős alapja van a csapatnak."