• Sheva
    PAOLO NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Az AC Milan veteránja, Paolo Maldini kijelentette: komolyan elgondolkodott azon, hogy pompás karrierje a végéhez ért. A 37 éves játékost még két éves szerződés köti a piros-feketékhez, de elfogadja azt a tényt, hogy még ezelőtt visszavonulhat.

„Gondolkodtam már azon, hogy abbahagyom,” – vallotta be a védő. „Ilyen idősen természetes dolog erről elmélkedni.”

Az egykori balhátvéd Olaszország legkiemelkedőbb játékosa, aki az elmúlt 20 évet a Milan szolgálatában töltötte, de ezek a dolgok egyre többet merülnek fel benne.

„A múlt évben is töprengtem a befejezésen, amikor megújítottam a szerződésem,” – folytatta Maldini. „Hasonló dolog történt a szezon kezdetén is. Úgy gondoltam, hogy ez a 6 hét kihagyás jót fog tenni, de a helyzet rosszabb lett. Ezek szélsőséges gondolatok, amelyek megfordulnak a fejemben. Az érv, ami miatt folytathatom: a testem. Még mindig jó formában érzem magam.”

Maldini, aki jelenleg kisebb térdsérüléssel bajlódik, kijelentette: miközben pihen, vissza szeretné nyerni régi formáját.

„Akkor fejezem be a játékot, ha tényleg azt akarom, de még rendszeresen az első csapat tagja vagyok,” – jelentette ki a csapatkapitány. Ezért nem foglalom a helyet a kispadon, mert egész életemben kezdőjátékos voltam. „

A Capitano elmondta: most játszani fog, de nem garantálhatja, hogy mi fog történni a közeljövőben.

„A helyzetem hónapról hónapra kiértékelem,” – folytatta. „A szerződésem 2007-ig szól, de lehet, hogy nem fogom kitölteni. Nem az a célom, hogy csak a játék miatt folytassam.”

Pár órával Maldini nyilatkozata előtt, csapattársa Gennaro Gattuso kijelentette: hogy elgondolkodott azon, hogy a nyomás miatt elhagyja a Milan gárdáját.