• DONGUBA
    A Milan csak apró változtatásokat hajtott végre a csapaton, miután az előző szezonban a második helyet szerezték meg a Bajnokok Ligájában és az olasz bajnokságban is. A klub reméli, hogy az új idényben egy lépéssel előrébb fognak jutni, és a nyáron néhány kulcsfontosságú igazolással tovább tökéletesítették a már eddig is erős gárdát.

Carlo Ancelotti csapata számára erősítést jelentett Alberto Gilardino, Christian Vieri, Marek Jankulovski, Johann Vogel és Zeljko Kalac megszerzése. Gilardino lehet a nyár legjobb vétele, miután hosszú hetek alkudozása után, a piros-feketék megegyeztek a Parma együttesével a támadó árában. A Shevchenko melletti csatárposztért, valószínűleg nagy harcban lesz a másik új szerzeménnyel, Vieri-vel, miután a klub eladta Tomassont a Stuttgartnak, és elvesztette Hernan Crespot, aki visszatért a Chelsea-be.

Vieri a városi rivális Internazionale csapatából érkezett egy ingyenes ügylet keretében, ami eleinte vitákra adott okot, de a játékos és a klub tagadta, hogy az átigazolás bármilyen gondot is okozott volna.

A Milan középpályáján és védelmében nem történt jelentős változás. Az egyesület továbbra is bízik abban, hogy a veterán Paolo Maldini, Jaap Stam és Ivan Gennaro Gattuso vezetésével kupasikereket érnek el.

Carlo Ancelotti leginkább a 3-4-1-2-es formációban szereti harcba küldeni fiait, amelynél a középpályán Andrea Pirlo irányító szerepkörben játszik.

A lehetséges kezdő:
    Dida; Stam, Nesta, Maldini; Cafu, Gattuso, Pirlo, Jankulovski; Kaka; Shevchenko, Gilardino.

Forrás: planetfootball.com

Te is hozzászólhatsz a fórumban Omen

2005.08.27.
    Ascoli vs. Milan A hétvégén rajtoló olasz bajnokság első fordulójában a Milan az Ascoli vendégeként fog pályára lépni. A vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzés ebben a felállásban, a 13. találkozója lesz a két gárdának. Az eddigi mérleg a piros-feketék fölényét mutatja: 6 győzelem és 3 döntetlen mellett, a milánói alakulat mindössze 3 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. A múltból kiindulva, az Ascoli nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A Milánnak csak kétszer sikerült egygólosnál nagyobb győzelmet kiharcolnia, és akkor sem nőtt a különbség kettő fölé.

A mérkőzések:

1975.03.16.: Ascoli-Milan 1-1: Silva illetve Calloni (11-esből).
    1976.02.29.: Ascoli-Milan 0-1: Benetti.
    1979.02.11.: Ascoli-Milan 0-1: Maldera.
    1980.02.24.: Ascoli-Milan 0-0.
    1981.11.22.: Ascoli-Milan 1-0: Greco (11-esből).
    1983.12.11.: Ascoli-Milan 2-4: Novellino (2) illetve Damiani (3), Verza.
    1984.12.23.: Ascoli-Milan 0-1: Tassotti.
    1987.01.18.: Ascoli-Milan 1-0: Pusceddu.
    1988.02.14.: Ascoli-Milan 1-1: Destro illetve Massaro.
    1989.02.05.: Ascoli-Milan 0-2: Van Basten (2).
    1989.10.29.: Ascoli-Milan 1-0: Casagrande.
    1991.09.01.: Ascoli-Milan 0-1: P.Benetti (öngól)

Forrás: acmilan.com

Te is hozzászólhatsz a fórumban Omen

2005.08.26.
    Abbiati: " Úgy éreztem visszafejlődök." A Juventus kölcsönjátékosa Christian Abbiati elmondta, miért akarta elhagyni a prios-fekete klubot:

"Hét év után menni akartam. Úgy éreztem visszafejlődök."

"Az elmúlt évben sokat szenvedtem. Nem éreztem Silvio Berlusconi támogatását. Itt a Juventusnál olyan embereket találtam akik támogatnak engem és a munkámat is."

Forrás: tribalfootball.com