• LasCar16
    Adriano Galliani a Milan elnöke, és Carlo Ancelotti a piros-feketék edzője mondta el véleményét a tegnapi meccsről, a Milan Channel-nek.

ADRIANO GALLIANI:

"Megtettük ami kellett a győzelemhez.Nem játszottunk jól, de a lényeg a 3 pont.Csütörtökön meccseltünk a Heerenveennel, pénteken értünk haza, és vasárnap már újabb meccset játszottunk.Ez elég nehéz program.Nagyon féltem ettől a meccstől.Az Atalanta keményen játszott, és egy darabig meg voltam győzödve affelől, hogy kikapunk.Nyertünk, és most csak egy pontra vagyunk az elsőtől."

"A második félidőben egy sokkal magabiztosabb Milant láthattam.Ha értékelni kéne, akkor az elsőt egyértelműen az Atalantának adnám, míg a másodikat a Milannak.A végére már az Atalanta is elfáradt ez érezhető volt.A gólnál egy remek összjátékot láthattunk.Pato lefejelte Borriellonak, aki elhúzta a védő mellett, és Kakának adta, aki remekül fejezte be az akciót. Borriellot is kilehet emelni, mert sok csatár abból a szögből rábombázta volna, ő nem hanem inkább Kakánk gurította le.Egy nagyon nagyon szép gól volt.A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de az első körben a Bologna ellen is jobbak voltunk, mégis kikaptunk.Ilyen a foci."

"Gattuso?A meccs végén lementem a fiúkhoz az öltözőbe és láttam, hogy jegelve volt a térde.Tényleg csak remélni tudjuk, hogy nem lesz semmi baja, mert nélküle nem igazi a csapat."

"Végezetül a 8. fordulónak mi voltunk az igazi nyertese.Nyertünk nagy szerencsével, és csak egy pontra vagyunk az elsőtől.Az előző években oly sok dologban hibáztunk, hogy nem tudtunk a Scudettora hajtani, de reményeink szerint ebben az évben csak a bajnokság lesz a főcélunk."

CARLO ANCELOTTI:

"Nem voltunk jobbak ellenfelünknél, de végül hazavittük a 3 pontot.Nem játszottunk szépen, de volt egyetlen egy akció, ahol büntettünk.Igazából, a helyzet magaslatán álltunk végig, és amikor rohamozott az ellenfél tudtuk, hogy mi az ellenszer.Ezt kihasználva nem kaptunk gólt, és ilyen tekintetben megérdemeltük a győzelmet.A mutatott játék alapján azonban több pontot kaptunk mint ahányat megérdemeltünk volna.Ez így van jól, hiszen a múltban több olyan meccs is volt amikor győzelmet érdemelt volna a csapat, ehelyett kikapott.Ez három nagyon fontos pont, mert nehezen szereztük meg őket.A végelszámolásban sok hasznát vesszük majd."

"A második félidőben az Atalanta visszavett a játékból, és ez nekünk kedvezett.Ekkor mi is jobban támadtunk.Nagyon fontos volt a végeredményt tekintve az, hogy az első félidőt kihúztuk kapott gól nélkül."

"Pato?A gyorsaságát és a dinamikáját kihasználva passzolt Borriellonak, aki lekészítette Kakának.Számolunk vele, és ha csak a gyorsaságát nézzük, akkor megint fontos tagja lesz a csapatnak a szerdai meccsen."

forrás: acmilan.com