A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az utolsó percben volt egy szép kontra, lehet ha Kaká elesik akkor tizi és gól :||
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
#acm
meg kell nyerni ezt a mai meccset nincs mese!!!
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
Serie A mérkõzésekSerie A mérkõzésekAncelotti is tisztában van vele, hogy rendkívül fontos mérkõzés vár csapatára vasárnap este:
“Ez egy mérkõzés lesz a közvetlen riválisunk ellen. Jelenleg a Fiorentina áll a legjobban a negyedik helyért folyó harcban.
Ez a találkozó döntõ lehet a BL szereplést illetõen, ezért is megyünk Firenzébe nyerni.
A sikerünkkel felzárkóznánk, azonban egy esetleges vereség sem jelentené azt, hogy minden esélyünk elszáll.
Egy ritmusos, gyors Fiorentinára számítok. A fiataljaik mérkõzésrõl-mérkõzésre egyre jobbak és természetesen ott van nekik Adrian Mutu is. Õ minden csapatra veszélyes.
Ami minket illet, sikerül regenerálódnunk a szerdai bajnoki után. Gondok akkor adódnak, ha szerda-szombat ritmusban kell játszanunk. Emerson még nincs 100%-os állapotban, de így is jólt teljesít. Pirlo a Reggina ellen más pozicíóban játszott, de tökéletesen azt is megoldotta. Õ a világ legjobb középpályása.
Dida? Reggio Calabriában még nem volt tökéletes állapotban. Kalac pedig bizonyította, hogy profi és a legmagasabb szinten is lehet rá számítani. Ezeket mérlegelem.
Kaká rengeteg mérkõzést játszott, és ha néha kicsit halványabb a teljesítménye, az teljes mértékben érthetõ. Nem lehetsz mindig csúcsformában.
Ronaldo új sérülése aggasztó. Nagyon sajnáljuk az õ helyzetét. Nem tudunk mást tenni, várunk a felépülésére. A szerzõdéshosszabbításról az állapota függvényében beszélünk majd.
Gilardino általában idegenben eredményes. Sokszor bizonyította, hogy képes segíteni a csapatot. Senkinek sem adjuk oda õt.
Patónak kisebb problémája van, amit még októberben szedett össze, de kezelni tudjuk. Fizikális szempontból teljesen egészséges.
Firenzében három támadóval játszunk majd. Seedorf egy univerzális játékos, bárhol bevethetõ.”
Forrás: goal.com/acmilan.com
gyönyörû! "Ronaldo új sérülése aggasztó. és Patónak kisebb problémája van, amit még októberben szedett össze, de kezelni tudjuk" ... :S
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
A milánói keretbõl továbbra is hiányzik Serginho, Filippo Inzaghi pedig még mindig nem áll játékra megfelelõ fizikai állapotban. Ronaldót különös sérülése gyötri, visszatérésének ideje még mindig bizonytalan. Gattuso sérülésérõl lentebb olvashattok.
Akikre figyelni kell
Adrian Mutu (Fiorentina) – Nagyon technikás és gólerõs csatár. Rettegésben tarthatja a Milan védelmét (ha már itt tartunk, a félsziget összes többi csapatáét is) akárhányszor szembekerül velük.
Kakà (Milan) – Az utóbbi idõben elég halvány teljesítményt nyújt, a szerdai Reggina elleni gyõztes meccsen sem az "Év játékosa" formájában játszott. Persze õ bármikor képes akármelyik védelmet megbolondítani.
Várható kezdõk:
Fiorentina (4-3-3): Frey; Ujfalusi, Dainelli, Gamberini, Pasqual; Kuzmanovic, Liverani, Montolivo; Santana, Pazzini, Mutu
Milan (4-3-2-1): Kalac; Bonera, Nesta, Kaladze, Maldini; Brocchi, Pirlo, Ambrosini; Kakà, Seedorf; Pato
JoKeR
Forrás: goal.com
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
#acm
A Corriere dello Sport értesülései szerint a következõ szezontól Marcello Lippi válthatja fel Carlo Ancelottit a Milan kispadján. Az újság szerint a váltás tavaly nyáron is a levegõben lógott, azonban most komoly esély van rá, hogy valóban végbemegy az edzõcsere. A pletykák szerint ugyanis Ancelotti új kihívás után szeretne nézni, és a vörös-feketék vezetõsége hajlandó is lenne elengedni õt. Carletto lehetõségei között szerepel a Barcelona és az olasz válogatott kispadja is.
Ancelotti 2001-ben lett a Milan vezetõedzõje, és azóta szinte minden elképzelhetõ trófeát megnyert a csapattal - a Milan vezetõségének tehát össze kell szednie magát, ha megfelelõen akarja pótolni a szakembert. Az egyik legjobb opció kétségtelenül Marcello Lippi, már amennyiben ki lehet csalogatni visszavonultságából, az olasz sztáredzõ ugyanis a 2006-os Világbajnokság megnyerése óta szabadságát tölti, és a megfelelõ ajánlatra vár, mielõtt visszatér a futball világába. Lippi a világbajnokság óta a Juventus kispadja mellett egy sor külföldi ajánlatot is visszautasított már, de a hírek szerint a Milan ajánlata ideális lenne számára.
Az újság még arról is ír, hogy Lippi javaslatára a Milan komoly ajánlatot készül tenni a Barcelonának Gianluca Zambrottáért, illetve, hogy az õsz mester asszisztense a 2007-ben visszavonult kapus, Angelo Peruzzi lehet.
Védõk: Bonera, Cafu, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo
Középpályások: Ambrosini, Brocchi, Emerson, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf
Csatárok: Gilardino, Pato
Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam
- Az lehet a gond, hogy sokan nem értik meg a játékstílusomat. Számomra a legfontosabb, hogy a csapatot segíteni tudham, Ancelotti is azt kéri tõlem, hogy elsõsorban a társakat szolgáljam ki. Én ezt tartom szem elõtt, ha azonban nem szerzek gólt, azonnal leszólják a játékomat - szomorkodott Gilardino.
- Mindezek ellenére jól érzem magam a Milannál. Még három és fél évig ide köt a szerzõdésem és szeretném kitölteni ezt az idõt, trófeákat szerezni a csapattal. Egyáltalán nem zavar, hogy a Kaká-Pato-Ronaldo triót tartja sztárnak a média, engem csak az együttes érdekel. Ez egy csapatjáték, nincs helye benne az egyénieskedésnek, az én boldogágomhoz elég annyi, hogy nyerjünk. Ráadásul Kakáék megérdemlik a figyelmet, mert nagy játékosok, igaz, számomra Inzaghi is hihetetlen példakép, hiszen ennyi meccsel és góllal a háta mögött még mindig gyerekként képes belevetni magát a fociba - nyilatkozta Gilardino.
samsungsport.hu
A Milan az olasz lapok szerint már meg is találta a brazil utódját, aki a Nice-ben szereplõ, 21 éves Hugo Lloris. A tehetséges kapusért 5 millió eurót kért a francia klub, a milánóiak pedig örömmel áldoznának ennyit rá, miután meggyõzõdésük, hogy megszerzése hosszú távú megoldás lehetne a kapusproblémára.
samsungsport.hu
\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"
FORZA INTER! FORZA ITALIA!
#acm
#acm
#acm
Ebben nincs benne sehol, hogy jobb mint Pato vagy ilyesmi. Bocs a zavarásért, csak ment a ferdítés.
erre a balotellis dologra, tényh moratti meg mancini kicsit túloztak, de nem annyit mint a média pato gyerekkel :-)
Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam
don't give a fuck
abszolúte nem szpemmelek csak megjegyzés volt és reagáltam 😄
de ha gond nem írok és majd akkor magamban visítok ezen a csapaton 😄ASdsa
bye

#acm
Hajrá, küzdj, nyerni fogsz,
Sosem hagyunk el!" <#hawaii>#hawaii>
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
de sztem Maldini és Kaká kell bele meg még esetleg pirlo vagy Gatta...
Amúgy egy új banner tényleg nem lenne rossz, Patoval kiegészülve... ki gyárthat bannert?
"Elégedett vagyok az eredménnyel, bár egy kicsit szenvedtünk is. Jól kezdtük az elsõ félidõt, aztán a meccs végén a Reggina feltámadt és nehézségeket okozott nekünk. Mindent összevetve egy pozitív szériában vagyunk, 12 pont 5 mérkõzésbõl jó teljestímény, igazából a San Siróban elhullajtott pontok miatt vagyunk ott, ahol. Vasárnap létfontosságú találkozó vár ránk a Fiorentina ellen, a BL indulás szempontjából döntõ lesz."
ANCELOTTI:
"A végefelé nem voltunk túl magabiztosak, már korábban el kellett volna döntenünk a meccset. Természetesen jó, hogy nyertünk, és örömmel láttam, mennyire irányítás alatt tartottuk a találkozót. Mindenki jól teljesített. Pirlo is, aki nem a rendes posztján játszott, mégsem okozot neki problémát. Az egyetlen negatívum a mérkõzéssel kapcsolatban, hogy nem szereztünk több gólt, ami biztonságot adhatott volna. Azt kell mondjam, hogy a téli szünet óta kifejezetten jól játszunk, de még nem vagyunk elég élesek. Hamarosan ennek is eljön az ideje.
Pato ma mélyebbenj átszott, mint ahogy máskor szokott, és volt számos szép próbálkozása. Fáradt-e? Nincs hozzá joga, hiszen csak 18 éves! "
Forrás: acmilan.com, goal.com
ODDO:
"A ma esti egy fontos gyõzelem volt, begyûjtve a három pontot feljebb léptünk a tabellán. Az eddigi meccsekhez képest sokkal koncentráltabbak voltunk, jól megterveztük a játékunkat, és nem igazán kockáztattunk. A saját teljesítményem miatt is örülök, mert az utóbbi idõben többet tudom támogatni a csatárokat, igaz a befejezések miatt nem szerzünk annyi gólt, amennyit lehetne."
EMERSON:
"Boldog vagyok, mert amióta a Milanhoz kerültem, sokkal jobban tudok teljesíteni. Most megvolt az esélyem, hogy 90 percen keresztül játszak, és külön öröm, hogy ehhez gyõzelem párosult, mert jelenleg ez a legfontosabb. Az eltelt pár hónapban jól sikerült az edzésmunkám, és készen állok, ha az edzõnek szüksége van rám. Ancelotti arra kérte Pirlót, hogy többet mozogjon a balszélre, engem pedig megkért, hogy próbáljam tehermentesíteni Gattusót. Úgy érzem elvégeztem a feladatom, mostantól okosan kell játszanunk a mérkõzéseinken.
Sajnos nem sikerült betalálnom. Olyan helyzetben, amibe a meccsen kerültem, nem szabad hibázni. Az én hibám, hogy nem lett gól, a kapus pedig bravúrt mutatott be. A lényeg persze, hogy nyertünk. Bízom benne, hogy legközelebb sikerül megszereznem az elsõ milanos gólomat is."
KAKA':
"Sok lehetõségünk volt, amikor végleg lezárhattuk volna a mérkõzést, de az utolsó pillanatban nem koncentráltunk megfelelõen. Ezen a téren javulnunk kell, nem engedhetünk meg ennyi elpuskázott lehetõséget. Az egész találkozón szoros õrizetet kaptam, ezért próbáltam megszabadulni az emberemtõl és utat nyitni a társaimnak. Reggio Calabriába jönni mindig jó érzés, mert itt mindig szívesen fogadnak minket."
Forrás: acmilan.com
A 28 éves védõ szerzõdése a nyáron lejár, és nem akar hosszabbítani a fõvárosiakal. A Juventusnak égetõ szüksége van védõre, ugyanis etéren nagyon rosszul állnak, míg a Milan rengeteg mérkõzést játszik a következõ hetekben és több idõs védõje is van, akik nem bírják a sorozatterhelést.
Mindkét klub hajlandó lenne kivásárolni a játékost egy jelképes összegért. A Roma így pénzt kaphatna érte, míg a nyáron már ingyen távozhatna.
Forrás: goal.com