• Nuno88
    Reakció: Ancelotti

Ancelotti értékelés a találkozó után:

"Nem vagyok boldogtalan, ez az eredmény elfogadható. A Cagliari nagyon jól kontrázott, amivel sok problémát okozott nekünk. Mindkét csapat a saját játékát játszotta, a 0-0 igazságos. Nehéz esténk volt, ahol ismét egy zárt védelemmel találkoztunk, és újra szenvedtünk ellene. Olyan csatáraink vannak, akik laposan képesek jól játszani. Ha kevés a helyed, ezeket az erényeidet nem tudod kamatoztatni. Talán, ha lett volna bevethető erős, masszív támadóm, más taktikát alkalmazunk. Egy szorosan záró védelem ellen egy erőcsatár hasznos tud lenni. Nem tekintem úgy a pontvesztést, mint egy visszalépést a korábbi győzelmekhez képest. A bajnokság során ilyen találkozók becsúszhatnak. Nem nyerhetünk mindig. Szerintem a csapatom elfogadhatóan játszott, a Cagliari pedig szinte a legjobbját nyújtotta. Még így is több lehetőséget dolgoztunk ki, mint a Reggina ellen. Jelenleg ez a döntetlen rendben van. Helyrehoztuk azt, amit a bajnokság elején elrontottunk és sikeresen felzárkóztunk a tabellán. A válogatott szünet éppen jókor jön. Néhány játékosunk felépülhet, egyesek kondícióján pedig sokat javíthatunk."

"Szerdán játszottunk a Reggina ellen, ami korántsem egy BL döntő volt, de ugyanez igaz a hétközi UEFA Kupa mérkőzésre is. Mindkettő megnyertük. Ezért sem érzem jogosnak, hogy a Milan csak a fontos mérkőzéseken képes jól teljesíteni."

acmilan.com