-
Ma este játsza a Milan és az Inter az ősz egyik legjobban várt olasz bajnokiját, és természetesen rengeteg a meccs előtti nyilatkozat mindkét oldalon. Ezúttal Rino Gattuso, a Rossoneri csapatkapitány-helyettese adott interjút a Milan Channelnek.
Gattuso törött kézzel is nagyszerűen játszott a Milan legutóbbi két mérkőzésén, és a derby előtt is bizakodóan, és mint mindig, most is jókedvűen nyilatkozott.
"Nagyszerű lenne gólt szerezni a derbyn, különösen ebben a szezonban, amikor a média úgy állítja be, hogy inkább Jose Mourinho, és nem az Inter ellen játszunk." -viccelődött Gattuso a Milan Channelnek adott nyilatkozatában.
"Sajnos nem a legjobban kezdtük a szezont, de a Bologna elleni nyitómeccsen igazán nem szolgáltunk rá a vereségre. Hihetetlen, hogy mennyire nem volt szerencsénk. Annyira nagy volt bennünk a győzni akarás, hogy a végén kikaptunk. Ha 10-szer újrajátszanánk azt a meccset, biztos hogy mindig 4-1, vagy inkább 5-1 arányban győznénk."
Kaká a héten a vereségeknek az okait kutatva azt mondta, hogy talán a csapat túlságosan önelégült volt, és csak a tehetségükben bíztak, de ez kevés volt. Gattuso egyetértett a brazil aranylabdással.
"Hiába van rengeteg bajnok van a Milanban, sőt még lehet 100,000 tehetségünk is, hit és harc nélkül nem fogunk győzni."
"De a dolgok megváltoztak, mert sokkal egységesebbek lettünk, és újra együtt tudunk harcolni a sikerért. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy állandóan zavarba jöjjünk - MI vagyunk a Milan." -lelkesedett Rino.
"A győzelmek nem fognak maguktól jönni, attól, hogy három aranylabdás is van a keretünkben."
Gattusóból sosem hiányzott a hit és a harci szellem, de nemrég közel került ahhoz, hogy elhagyja a Milant.
"Az, hogy még mindig itt vagyok, kizárólag Adriano Gallianinak köszönhető. Nem engedte meg, hogy más klubokkal tárgyaljak. Ennyit mondott nekem: Te vagy a Milan, és itt maradsz."
"Egyébként senki sem akarta, hogy távozzak, a feleségem sem. De azokban az időkben elvesztettem a hitet, és a koncentrációt. Nem gondoltam komolyan, hogy a csapat egyik fontos tagja vagyok. Nem a csapattársaim hiábja volt ez, kizárólag az én pillanatnyi megingásom kavart egy kis vihart."
Forrás: channel4.com