• Sheva
    Tegnap volt pontosan tíz éve, hogy Marco Van Basten bejelentette visszavonulását az aktív futballtól. A holland csatár, aki folyamatos térdsérüléssel bajlódott 1995. Augusztus 17.-én a trófeateremben tartott sajtótájékoztatón közölte lehangoló döntését.

Ezen a napon így búcsúzott:
    „A futball folytatódik és a Milan-nak sem lesz vége. Baggio, Savicsevic, Weah, Maldini és Baresi még itt van. A Milan mindig látványos marad.” Arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha visszavonultatnák a mezét, ezt válaszolta: „Nem érdemlek ilyet. Franco Baresi egész életében a Milan csapatában játszott, ezért vele megtörténhet. Nyolc évet töltöttem itt, de csak hat szezont játszottam, és a kilences egy csodálatos mezszám. Teljesen helyén van, hogy Weah viselje a következő idényben.”

A Luigi Berlusconi Kupát a következő nap, azaz Augusztus 18.-án Pénteken rendezték meg, ahol Van Basten tiszteletkörrel búcsúzott a szurkolóktól.

„Remélem nem hatódok meg túlságosan, mert csúnya arcom van, amikor sírok. Természetes, hogy mindenfelé üdvözlöm a szurkolókat. A családom teljesen nyugodt. Valójában, ha rossz döntést hoztam, akkor egy kicsit lett rosszabb nekik.”

Végül ejtett pár szót a térdéről:
    „Nem tudok semmit a térdemről. Csak azt tudom mondani, hogy az orvosok a lehető legjobb szándékkal mindent megtettek, de nem jártak sikerrel. Ez van.”