Silvio Berlusconi, az olasz első osztályú AC Milan labdarúgó-egyesület tulajdonosa kiadta az ukázt a Lazio elleni fantasztikus vasárnapi győzelem után, illetve egy héttel az Inter elleni derbi előtt: bajnokságot és UEFA-kupát kell nyernie a csapatnak. Először is azonban születésnapi ajándékot vár a miniszterelnök a városi rangadón, amelyet születésnapjának előestéjén rendeznek szeptember 28-án.
A botrányos szezonkezdet ellenére Silvio Berlusconi úgy véli, teljesíthető a klub minden célja az idényben, a miniszterelnöki megbízatása után klubelnök pozícióról nyáron lemondó milliárdos megerősítette, címeket kell nyernie a piros-feketéknek az idényben.
"Azt hiszem nem is volt olyan év, amikor nem tettem volna ilyen kinyilatkoztatást, ez az év sem kivétel. A scudettót és az UEFA-trófeát akarom! Ezzel a magamét megtettem, most a fiúk következnek. Ha nem leszünk versenyben ezekért a címekért, akkor a szurkolótábor és én is csalódott leszek, arról nem is beszélve, hogy én egy kicsit többet költöttem náluk az egyletre" - mondta el Berlusconi egy milánói étteremből kilépve a La Gazzetta dello Sport napilapnak vasárnap este.
Az egy személyben politikus, bankvezér, médiacézár, ingatlanvállalkozó, és futballklub-tulajdonos Berlusconi a hétvégi Inter elleni derbiről is szívesen beszélt:
"Születésnapi ajándékot várok a csapattól vasárnap. Igen, üdvözölni fogom Mourinhót is, akivel azonban még soha sem találkoztam, nem nagyon tudok róla semmit. Nem követem a sajtót sem mostanában. Azt tudom, hogy az Inter edzője, és hogy korábban a Chelsea-é volt. Holnap azért felhívom" - mondta Berlusconi csibészes mosollyal az arcán.