-
A 4-1-es Lazio elleni siker után a Milan két vezetője, Silvio Berlusconi és Carlo Ancelotti nyilatkozott.
CARLO ANCELOTTI: "Amikor megöleltem Seedorfot a lecserélése után, rendkívüli pillanat volt. Két, egymást nagyra becsülő ember hálálta meg egymásnak a bizalmat. Nem csak a játékunk minősége, hanem a hozzáállás is nagyon tetszett nekem. Ez egy fontos, és egyben egy remek győzelem volt.
Gattuso kiváló teljesítményt mutatott, kiadta a szívét a pályán. De nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen a csapatból mindenki megérdemli a dícséretet. Mindenki győzni akart.
Zarate egyenlítése után igazán pikáns lett a meccs, és utána jött Zambrotta gólja, ami könnyebbé tette a dolgainkat. Kaká találata nagyon tetszett, méltó gól volt a győzelem megkoronázására. De Pato gólját is említhetném. Pato egy remek csatár, különösen, amikor ki tudja használni a gyorsaságát. A kapu előtt pedig határozott. Kaká lassan kezdi visszanyerni a formáját, és az esti produkciója lenyűgöző volt."
SILVIO BERLUSCONI: "Boldog vagyok emiatt a szép győzelem miatt, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben jól fogunk szerepelni. Mind a négy gól tetszett. Az elsőtől az utolsóig remek találatok voltak.
Az összes Milan-szurkoló elégedett a ma esti mérkőzés után, és mivel én is egy fan vagyok, én is meg vagyok elégedve a csapattal.
Mindezek ellenére a Milannak még mindig fejlődnie kell. Sokan azt mondják, hogy túl sok a győztes egyéniség a csapatban, de ezek olyan játékosok, akik bármikor tudnak egy váratlant húzni. A bajnokság első két meccse bármelyik nagycsapattal előfordulhat. Akkor szerencsétlenül alakultak a dolgaink.
Pato egy nagy bajnok. Fizikailag rengeteget fejlődött, és már csak meg kell találnia az önhitét, hogy megmutassa a tudását az egész világnak. Ma este Marco Borriello is nagyot nyújtott, sajátosan értelmezte a középcsatár fogalmát, és ez nagyon tetszett.
Ronaldinho nagyon látványosan játszott, miután beállt. Shevcsenkót illetően nem gondolom azt, hogy ő egy kiégett játékos. A Milan történelemkönyvébe örökre beírta magát, és nemsokára ő is visszanyeri régi formáját.
Természetesen ott leszek az Inter ellni meccsen vasárnap, miután a srácok győzelmet ígértek nekem, mert másnap lesz a szülinapom.
Remélem, hogy a szurkolók boldogok, mert az elnökük betartotta az ígéreteit. A fanok Ronaldinhót akarták, és meg is kapták."
Forrás: acmilan.com