• LasCar16
    Carlo Ancelotti a Genoa-Milan előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatót, ahol beszélt a csapatról, és a holnapi meccsről.

A csapat erőnlétéről, és a holnapi meccsről:

"Ez egy újjászületett Milan. Ugyanakkor még szükságünk van egy kis időre, hogy a csapat összes tagja átérezze, hogy milyen felelősséggel jár elveszííteni akár egy barátságos meccset is. Most csak arra szabad koncentrálni, hogy minél eredményesebben és szebben játsszunk. Holnap egy rendkívül fontos meccs lesz, és egyben egy alkalom, hogy végre új időszámítás vegye kezdetét nálunk. Határozottan kell kezdenünk, és csak a meccsre kell koncentrálnunk holnap. Az esélyünk meg volt a felkészülésre, viszont most már egy más időszakba léptünk. Ezek már komoly tétmeccsek."

"Milito egy nagyon jó csatár. A Genoa is egy masszív csapat, jó erőkből állnak. Milito érkezése tovább erősítette a csapatot."

"Sajnos még nem beszélhetünk egy egész csapatról, mert túl sok a hiányzónk. Az edzéseken is sok játékost kellett hiányolnunk."

"Akik a héten alattam edzettek, holnap biztosan javuló formát fognak mutatni. Tudom, hogy mi a dolgom a csapat edzőjeként, és szívből remélem, hogy egy versenyképes alakulat lesz belőlünk. Sajnálom, amiért nem tudtam megtalálni a megfelelő mérleget az elmúlt időben. De bizakodó vagyok, mert tudom, hogy a csapat vissza fog találni a helyes útra."

A játékosokról:

Kaká képes végigjátszani a meccset, míg Ronaldinho és Shevcsenko végigjátszotta a saját válogatott meccsét, és pontosan még nem tudom, hogy mennyit tudnak játszani holnap. Ronaldinho a tegnapi edzésen jó benyomást keltett, jól van. Sőt, Borriello is játszhat egy keveset. Abbiati lesz a kezdő a kapuban, és Dida ül a kispadra."

"Pato tudja, hogy többet kell mutatnia. Tavasszal sokkal erőteljesebb, aktívabb és motiváltabb volt. Most vissza kell nyernie a formáját. A braziloknak eltér a futballkultúrájuk a miénktől. Többet mókáznak kevesebb koncentrációval. De miután megérkeznek Olaszországba, megértik a mi filozófiánkat, és hozzá szoknak a kemény munkához. Példa erre Cafú, Emerson és Dida esete. Patónak is meg kell szoknia az edzésmódszereket, és tovább kell fejlődnie. Remélem vasárnap mutat valamit."

"Shevcsenko mindössze csak három alkalommal edzett velünk. Láttam rajta, hogy rendkívül motivált és mindenáron vissza akar térni. Rengeteg lelkesedést hozott a csapathoz a visszatérésével. De ez a Sheva más játékos, mint aki két évvel elhagyott bennünket. Augusztus elején beszéltem vele, és elondta mindenképp vissza akar térni, méghozzá a legjobb formájában."

Forrás: acmilan.com