• Nuno88
    Pato: ”Mindent megnyerhetünk”

Alexandre Pato reméli, hogy Ronaldinhoval kiegészülve a csapata képes lesz megnyerni az Olimpiát, a Scudettot, és az UEFA-kupát. A Milan ifjú csillaga ott lesz újdonsült csapattársával Pekingben, és bízik benne, hogy ez egy remek partnerkapcsolat kezdete lesz.

”Ezzel a csapattal mindent meg tudunk nyerni. Kaka, és Ronaldinho fontos a Milan számára, de mindketten más poszton játszanak. Ronaldinho igyekszik minél nagyobb területet bejátszani, és ha Kaka is ugyanezt teszi, akkor sok jó labdát adhatnak be nekem, amit gólra válthatok. Jól hangzik igaz?” – nyilatkozta Pato a Gazzetta dello Sportnak. ”Kész vagyok, hogy középcsatárrá váljak. Ha Carlo Ancelotti ezen a poszton akar látni, az nem jelent problémát a számomra. Fiatal vagyok, és meg akarom tanulni a futball minden fortélyát. Az elmúlt fél szezon alatt kilenc gólt szereztem, de tudom, hogy többre is képes vagyok. Sokkal többre. A taktikához való alkalmazkodás volt a legnehezebb számomra. Brazíliában ahhoz voltam hozzászokva, hogy előreszaladjak, és várjam a csapattársaimtól a hosszú passzokat. Ancelotti mást kért tőlem. Azt mondta, hogy a labda felé mozogjak, majd azután fussak az üres területre. Ezt időbe tellett megszokni, de most már megy. Elégedett vagyok az első olaszországi szezonommal, de nem tudtuk kiharcolni a Bajnokok Ligáját, és ez elég dühítő. Most segíteni akarok a csapatnak, hogy visszaverekedje magát a versenysorozatba. Nem változtam sokat, de felnőttem, és megtanultam hogyan játsszák a focit Itáliában. Garantálhatom, hogy még fejlődni fogok. Még nem látták az igazi Patot.”

Forrás: channel4.com