• Nuno88
    Nyilatkozatok Milanellóból

A Milan szerda délután megkezdte a felkészülést a 2008/2009-es szezonra. A milanellói edzőközpont környékét ellepő szurkolók gyűrűjében megérkező játékosok közül Paolo Maldini, Christian Abbiati, Mathieu Flamini és Luca Antonini vett részt a sajtótájékoztatón.

PAOLO MALDINI

"Azért folytatom még egy évig, mert szeretem ezt a sportot. Még mindig érzek motivációt, de természetesen megbeszéltem a dolgot a vezetőséggel, az edzőimmel és a csapattársaimmal is. Ők már a tavalyi idényben is arról győzködtek, hogy csináljam tovább. Hiszek benne, hogy még mindig képes vagyok a jó teljesítményre, és segíthetek a klubnak."

"A Milannak versenyképesnek kell lennie, és minden bizonnyal az is lesz. A célok egyértelműek. Az elmúlt huszonhárom év kijelöltet az utat, a klub győzelemre van ítélve, de legalábbis a végsőkig harcol. A keret már eddig is sok címet gyűjtött be, az új emberekkel pedig az elkövetkezendő években is trófeákat lehet nyerni."

"Ami Ronaldinhót illeti, ismerem őt, mint ellenfelet. Szerintem ő mindenidők egyik legjobb játékosa. Nálunk megtalálja majd a megfelelő környezetet, hogy ismét hatalmas magasságokba jusson. A Milan történelme tele van igazi csillagokkal. Volt akiket már sztárként vettünk, de sokszor mi neveltük ki őket világklasszissá."

CHRISTIAN ABBIATI

"Mindig az mondtam Gallianinak, hogy szeretnék visszatérni a Milanhoz. Nekem ez a klub a második otthonom, olyan, mintha a családom lenne. Amint lehetőség nyílt rá, habozás nélkül visszajöttem. Amíg kölcsönben játszottam, folyamatosan tartottam a kapcsolatot a csapattársakkal, a visszatérésemkor tapasztalt üdvözlés pedig nagy hatást tett rám."

MATHIEU FLAMINI

"Mindig is nagy Milan szurkoló voltam, így amikor lehetőséget kaptam a klubtól, nem tudtam elutasítani. Szeretnék néhány címet nyerni a csapatttal. Ahogy Galliani is mondta, egy nagy csapat mindig tele van sztárokkal. Az ő oldalukon játszani és komoly trófeákért küzdeni egyértelmú motiváció számomra.
    Megkérdezték tőlem, hogy van-e hasonlóság az én és Marcel Desailly sorsa között. Őt igazi bajnoknak tartom, és csodás lenne, ha sikerülne megismételnem az ő karrierjét, gólt szerezve egy nemzetközi kupa döntőjében. A célom, hogy jól teljesítsek a Milan mezben és persze ha lehet bekerüljek a francia válogatott keretébe, de ez már Domenech választásán múlik."

LUCA ANTONINI

"Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a csapatnak. Szurkolóként ez volt az álmom, főleg amikor annakidején elkezdtem játszani a Milan ifjúsági csapatában. Szeretném bizonyítani, hogy érdemes vagyok a mezre, illetve szeretnék sokat fejlődni a keret világklasszisainak segítségével. Én baloldali védő vagyok, bár az Empoliban néha feljebb is játszottam. Itt a klubnál van egy Paolo Maldini, aki történelmet írt. Az ő sikereit megismételni gyakorlatilag lehetetlen, de én ambiciózus vagyok és jól akarok teljesíteni. Talán egyszer megkapom majd a lehetőséget a válogatottban is."

Forrás: acmilan.com