Filippo Inzaghi közleményben reagált Roberto Donadoni döntésére, mely szerint az olasz válogatott kapitánya kihagyta őt az Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes 23 fős keretéből.
A Milan veterán klasszisa úgy érzi, nem ezt érdemelte. Pippo Inzaghi nagyot csalódott Roberto Donadoniban, és elsősorban nem azért, mert nem lett tagja az utazó keretnek.
- Nagyon csalódott vagyok, főként azért, mert emberileg nem erre számítottam. Két évvel ezelőtt, a vb-győzelem után nagyon jól kezdődött a viszonyom a kapitánnyal, én lőttem az első gólt a selejtező-sorozatban és múlt nyáron a Feröer-szigeteken is én nyertem meg a meccset a csapatnak. Azok nagyon fontos pontok voltak. Időközben sokszor kikerültem a csapatból, de én ekkor sem reklamáltam, tudomásul vettem az edző döntését, és a kispadon ülve is igyekeztem a válogatott hasznára lenni - fakadt ki Inzaghi. - Éppen ezért nagyon el vagyok keseredve, hogy a kapitány még annyira sem tartott érdemesnek, hogy legalább telefonon közölje döntését és annak okait. Január és május közt tizennyolc iszonyúan fontos gólt szereztem a Milanban, ahol továbbra is bíznak bennem, nem ezt vártam - fejezte be SuperPippo, aki azért hozzátette: lélekben ő is ott lesz az Eb-n, és nagyon fog szurkolni csapattársainak és a válogatottnak a kontinensviadalon.