A Napoli csapata elvesztett egy hatékony fiatal középpályást, Ignazio Abate-t, miután célkitűzéseik meghiúsultak. Az ifjú olasz csillag az elmúlt időszakot a Serie C-ben töltötte az Azzurik-kal, de a Milan, aki birtokolja a játékost, az új idényre a Stadio Marassi-be küldte.
„Szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a Napoli-t,” – nyilatkozta Abate. „Beszéltem az edzőmmel és a csapattársaimmal is. Szomorú az elválás. Volt egy megállapodás, hogy itt maradhatok, ha a Napoli a Serie B-ben szerepel, de nem így történt. Ezért döntött a Milan úgy, hogy Genoa-bea küld.”
Abate jó idényt tudhat maga mögött és az elkövetkezendő 12 hónapban is sok feladat vár rá.
„Egy olyan csapathoz megyek játszani, ahol sokat tanulhatok,” – folytatta a 18 éves játékos. „Az edző, Walter Novellino semmit sem ígért nekem. Egy olyan klubhoz csatlakozom, ahol sok nagyszerű játékos van. Én csak szeretnék egy kis helyet kapni a csapatban.”
A Sampdoria jó kapcsolatban van a Milan együttesével, hiszen már ezen a nyáron Marco Borriello is kölcsönben a csapathoz került.