Gilardino sokáig közellenség volt a Milan szurkolói körében, miután a tavalyi év második felében sehogy sem volt képes betalálni az ellenfelek kapujába. Sokan már a góltalan csatár eladását követelték, de "Gila" váratlanul megtáltosodott, és az utóbbi hetekben fontos pontokat szerzett találataival a csapatnak. A támadó egyáltalán nem bánja, hogy csak kiegészítő szerepet kap a Milanban, de örülne, ha jobban elismernék a játékát.
- Az lehet a gond, hogy sokan nem értik meg a játékstílusomat. Számomra a legfontosabb, hogy a csapatot segíteni tudham, Ancelotti is azt kéri tőlem, hogy elsősorban a társakat szolgáljam ki. Én ezt tartom szem előtt, ha azonban nem szerzek gólt, azonnal leszólják a játékomat - szomorkodott Gilardino.
- Mindezek ellenére jól érzem magam a Milannál. Még három és fél évig ide köt a szerződésem és szeretném kitölteni ezt az időt, trófeákat szerezni a csapattal. Egyáltalán nem zavar, hogy a Kaká-Pato-Ronaldo triót tartja sztárnak a média, engem csak az együttes érdekel. Ez egy csapatjáték, nincs helye benne az egyénieskedésnek, az én boldogágomhoz elég annyi, hogy nyerjünk. Ráadásul Kakáék megérdemlik a figyelmet, mert nagy játékosok, igaz, számomra Inzaghi is hihetetlen példakép, hiszen ennyi meccsel és góllal a háta mögött még mindig gyerekként képes belevetni magát a fociba - nyilatkozta Gilardino.