-
Az AC Milan hátvédje, Marek Jankulovski a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott.
Hogy érzed Magad?
”Jól vagyok. Van egy kis problémám a térdemmel, amit remélem a lehető leghamarabb orvosolni tudunk. Boldog vagyok, hogy három olyan fontos trófeával zártuk a 2007-es évet, mint a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa, és a Világkupa, mert ez jól bizonyítja a Milan nagyságát. Egy év alatt három kupát nyerni fantasztikus dolog. Sikerült megvalósítani az álmunkat. Nekem ezek a döntők voltak az elsők az életemben, és hihetetlen, hogy mindet sikerült megnyerni. Ez igazán fantasztikus, és örökké emlékezni fogok rá.”
A cseh válogatott az Európa-bajnokságon Svájccal, Portugáliával, és Törökországgal került egy csoportba.
”Papíron ez a csoport nem tűnik nehéznek, de a legjobbunkat kell majd hozni. Azonban először a Milanra kell koncentrálnom, és csak után a júniusi Európa-bajnokságra. A válogatott erős, annak ellenére, hogy olyan fontos játékosok távoztak, mint Nedved. Reméljük, hogy a várokozásokkal ellentétben tudunk néhány meglepetést szerezni, ahogy 2002-ben is tettük.”
Mennyire fontos a családod?
”Nagyon fontos nekem a család. Mindig elkísérnek a döntőkre. Ott voltak Montecarloban, és Athénban is. Sokat aggódom a családomért, különösen a két lányomért, és amikor csak lehetséges velük vagyok, ami megnyugtat. Nekünk játékosoknak gyakran kell távol lennünk a szeretteinktől, az idegenbeli meccsek, valamint a hosszú edzőtáborok miatt. Ilyenkor hiányoznak, de szerencsére a csapattársaimmal egy nagyszerű gárdát alkotunk.”
Tavaly fontos gólt szereztél a Sevilla ellen.
”Igen. Az egy nagyon fontos gól volt a karrierem során, mert így sikerült megnyerni az Európai Szuperkupát, ami Puerta halála miatt szomorúra sikeredett. A gól úgy született, hogy Andrea, mint mindig, most is jó labdával hozott játékba. Pirlonak remek érzéke van, hogy olyan fantasztikus passzokkal szolgája ki a csapattársait, amik mindig a megfelelő helyre érkeznek.”
Gondoltad volna a nehéz kezdet után, hogy ilyen lesz a 2007-es éved?
”Az elején nem volt könnyű. Sérülten érkeztem meg, és meg kellett mutatnom, hogy mennyit érek, de muszáj volt pozitívnak lenni, és folytatni a munkát. Hálával tartozom a csapattársaimnak, akik mindig támogattak engem a nehéz percekben. Aztán a dolgok fokozatosan javultak, és végül nyertünk három trófeát. Ez egy felejthetetlen év volt. Az igazság az, hogy a mez amiben kifutunk a világ legeredményesebb klubját jelképezi, és ez hatalmas motivációt jelent.”
Pato?
”Alexandre egy nagyszerű tehetség, egy remek játékos, és ami igazán meglepő, hogy csak 18 éves. Az edzések alatt mutatott néhány bámulatos dolgot. Most mindenki sokat vár tőle, és én úgy gondolom, hogy amint lehetősége adódik rá, Pato bizonyítani is fog.”
Minden Milan szurkoló azt várja, hogy 2008 is olyan sikeres lesz, mint a tavalyi év vége.
”A Milan a világ legsikeresebb csapata, és teljesen érthető, ha a szurkolók azt akarják, hogy az új évben is elhódítsuk azokat a kupákat, amiket tavaly. Úgy gondolom, hogy ez nem lesz könnyű, de a Milan az a gárda, amely a Bajnokok Ligájában jól szerepel, és jó eredményeket ér el. Most az Arsenalt kell legyőznünk, amely egy erős csapat, de mi megpróbáljuk. Előtte azonban már vasárnap a Napoli ellen újra elkezdődik a bajnokság, ahol elszántan kell pályára lépnünk, mert jól kell kezdenünk az évet.”
Forrás: acmilan.com