36663
-
#13663 Pato röviden beszélt arról, mit vár magától, és mit gondol a róla szóló hírekről.
"Boldog vagyok, hogy a Milanban lehetek, és esélyem van arra, hogy játszak a holnapi találkozón." -kezdte a 'Kacsa' becenevű tehetség
Honfitársa Ronaldo, - aki még kisebb erőnléti problémával küszködik, de akár már a Napoli ellen is visszatérhet- hisz abban, hogy a fiatal reménység képes kezelni a helyzetet. Pato rendkívül hálás Roninak, amiért segíti őt a beilleszkedésben.
"Ronaldo mindig azt mondja nekem, hogy maradjak nyugodt és csak a játékra koncentráljak. Ne fordítsak túl nagy figyelmet arra, mit mondanak rólam." -mondta Pato
"A Milan sok gólt vár tőlem? Nos, először szeretném megszerezni az első találatom, aztán meglátjuk tudom-e folytatni a többivel."
Forrás: goal.com -
#13662 Zambrottát akarjuk, valamint Didáról is nyilatkozott Berlu -
ryhdeksan #13661 ;DDDD legalább te veszed a poénokat még ha néha mérgesen is nem ugy mint a elcsúszott zebrák xDD -
#13660 Az AC Milan hátvédje, Marek Jankulovski a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott.
Hogy érzed Magad?
”Jól vagyok. Van egy kis problémám a térdemmel, amit remélem a lehető leghamarabb orvosolni tudunk. Boldog vagyok, hogy három olyan fontos trófeával zártuk a 2007-es évet, mint a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa, és a Világkupa, mert ez jól bizonyítja a Milan nagyságát. Egy év alatt három kupát nyerni fantasztikus dolog. Sikerült megvalósítani az álmunkat. Nekem ezek a döntők voltak az elsők az életemben, és hihetetlen, hogy mindet sikerült megnyerni. Ez igazán fantasztikus, és örökké emlékezni fogok rá.”
A cseh válogatott az Európa-bajnokságon Svájccal, Portugáliával, és Törökországgal került egy csoportba.
”Papíron ez a csoport nem tűnik nehéznek, de a legjobbunkat kell majd hozni. Azonban először a Milanra kell koncentrálnom, és csak után a júniusi Európa-bajnokságra. A válogatott erős, annak ellenére, hogy olyan fontos játékosok távoztak, mint Nedved. Reméljük, hogy a várokozásokkal ellentétben tudunk néhány meglepetést szerezni, ahogy 2002-ben is tettük.”
Mennyire fontos a családod?
”Nagyon fontos nekem a család. Mindig elkísérnek a döntőkre. Ott voltak Montecarloban, és Athénban is. Sokat aggódom a családomért, különösen a két lányomért, és amikor csak lehetséges velük vagyok, ami megnyugtat. Nekünk játékosoknak gyakran kell távol lennünk a szeretteinktől, az idegenbeli meccsek, valamint a hosszú edzőtáborok miatt. Ilyenkor hiányoznak, de szerencsére a csapattársaimmal egy nagyszerű gárdát alkotunk.”
Tavaly fontos gólt szereztél a Sevilla ellen.
”Igen. Az egy nagyon fontos gól volt a karrierem során, mert így sikerült megnyerni az Európai Szuperkupát, ami Puerta halála miatt szomorúra sikeredett. A gól úgy született, hogy Andrea, mint mindig, most is jó labdával hozott játékba. Pirlonak remek érzéke van, hogy olyan fantasztikus passzokkal szolgája ki a csapattársait, amik mindig a megfelelő helyre érkeznek.”
Gondoltad volna a nehéz kezdet után, hogy ilyen lesz a 2007-es éved?
”Az elején nem volt könnyű. Sérülten érkeztem meg, és meg kellett mutatnom, hogy mennyit érek, de muszáj volt pozitívnak lenni, és folytatni a munkát. Hálával tartozom a csapattársaimnak, akik mindig támogattak engem a nehéz percekben. Aztán a dolgok fokozatosan javultak, és végül nyertünk három trófeát. Ez egy felejthetetlen év volt. Az igazság az, hogy a mez amiben kifutunk a világ legeredményesebb klubját jelképezi, és ez hatalmas motivációt jelent.”
Pato?
”Alexandre egy nagyszerű tehetség, egy remek játékos, és ami igazán meglepő, hogy csak 18 éves. Az edzések alatt mutatott néhány bámulatos dolgot. Most mindenki sokat vár tőle, és én úgy gondolom, hogy amint lehetősége adódik rá, Pato bizonyítani is fog.”
Minden Milan szurkoló azt várja, hogy 2008 is olyan sikeres lesz, mint a tavalyi év vége.
”A Milan a világ legsikeresebb csapata, és teljesen érthető, ha a szurkolók azt akarják, hogy az új évben is elhódítsuk azokat a kupákat, amiket tavaly. Úgy gondolom, hogy ez nem lesz könnyű, de a Milan az a gárda, amely a Bajnokok Ligájában jól szerepel, és jó eredményeket ér el. Most az Arsenalt kell legyőznünk, amely egy erős csapat, de mi megpróbáljuk. Előtte azonban már vasárnap a Napoli ellen újra elkezdődik a bajnokság, ahol elszántan kell pályára lépnünk, mert jól kell kezdenünk az évet.”
Forrás: acmilan.com -
#13659 2008
Január
13 Milan-Napoli
16 Catania Milan Coppa Italia
20 Udinese-Milan
23 Atalanta-Milan
27 Milan-Genoa
30 Reggina-Milan
Február
3 Fiorentina-Milan
10 Milan-Siena
13 Milan-Livorno
17 Parma-Milan
20 Arsenal-Milan (BL)
24 Milan-Palermo
27 Catania-Milan
Március
1 Milan-Lazio
4 Milan-Arsenal (BL)
12 Coppa Italia
Forrás: acmilan.com -
#13658 mettyú érted mindig bevállalok pár pontot:} mer ha te nem lennél akkor nem lenne kivel fenntartani a milánói keményebb hangulatot:PP most egy Imikével mitkezdjek?:P már kezdtem unatkozni a 7en:P
más: akkor a Nike is lehúzhatja a rólót mert 10 évre kaptatok 140 misit:P, csak nehogy sok legyen nekik ez az összeg:P -
ryhdeksan #13657 adidas veszteséges lesz :P -
#13656 2016-ig hosszabbítottunk az Adidassal €84 milla fog addig befolyni a kasszába:P -
#13655 mér? Mind2 srác nagyon tehetséges, csak Messi előrébb tart... Patonak most jött el az ideje -
ryhdeksan #13654 :D messit meg patot ne tedd már egy lapra :D -
#13653 vasárnap 20:30 Sport1__ Milan - Napoli live -
#13652 én leszrom h mit gondolnak a rosszakarók Messi sem egy nap alatt érte azt el ahol most tart -
#13651 deh.a rosszakarók. -
#13650 senki nem fog egy meccs alapján ítélni -
#13649 persze, egy meccs semmit sem jelent, de már előre látom a reakciókat ha esetleg nem rúgna gólt az első meccsén, h így meg úgy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket stb...:S:S
nade azért reménykedjünk h góllal fog bemutatkozni!:) -
#13648 vasárnap eldől, bár egy meccsből ne induljunk ki, majd a tavasz közepén például... de nagyon fiatal még -
#13647 egyetértek vele...nem kéne ennyire "aláadni a lovat" hogy ilyen meg olyan jó, ebből nem szokott jó kisülni sose... -
#13646 Silvio Berlusconi pár hete arról beszélt, hogy Pato annyira lenyűgözte őt, hogy szerinte fél év alatt akár 30 gólt is szerezhet.
Erre reagált az Internacional edzője, Alexandre korábbi trénere:
"Hallottam, amit Patóról és a 30 góljáról mondottaz elnök úr. ” kezdte Abel Braga.
“Szerintem az ilyen nyilatkozatok nem segítenek a játékos fejlődésében.”
A Milan a bajnokságban csak a 12., és szenved a mérkőzéseken, ezért Patót, mint valami megváltót kiáltották ki. Abel szerint túl nagy terhet pakolnak Alexandre vállára.
“Úgy beszélnek róla, mintha ő lenne maga a Megváltó, aki minden gondot megold.” - folytatta a 1978-as Vb-t is megjárt szakember
“Túl nagy az elvárás vele szemben. Egy klubnál a csapat számít, nem egyetlen játékos teljesítménye.”
Forrás: goal.com -
#13645 új védő a célpontban: cikk -
#13644 Az A.C. Milan hivatalos közlése sezrint az elmúlt napokban Filippo Inzaghinál két orvosi beavatkozásra is szükség volt.
Vesekővel műtötték még szombaton. A jobb lába pedig még az Inter elleni mérkőzésen sérült meg, azóta sem jött helyre és fájdalmat okoz a játékosnak. A következő napokban az orvosi stáb újabb vizsgálatokat végez majd.
-
#13643 Összefoglaló a tegnapi meccsről -
#13642 na ez jól hangzik:) cikk -
#13641 Benzema To Milan: Come And Get Me
goal.com -
#13640 Dubai Túra:
-
#13639 Boldog szülinapot a csapat motorjának :D -
#13638 MU 20 millió fontot Real 35 millió eurót adna Benzemáért!!! na őt érdemes lenne leigazolni, egyszer tökösebben is felléphetnénk.... mer mindenkit elhappolnak, akit mi is szeretnénk -
#13637 BSZ!!! Favallinak pedig tegnap volt!! neki is!! -
#13636 BUON COMPLEANNO, RINO!:) -
Gattuso ma 30 éves
Egyéb hírekEgyéb hírek"Hihetetlen győzni akarás, keménység, harcosság, lelkesedés, az elszántságtól eltorzult arccal a gyepen füvet nyüvő védekező középpályás"
Gondolom kitaláltok, hogy melyik Rossoneróról van szó.
Ivan Gennaro Gattuso.
1978.január 9-én,Corigliano Schiavoneaban látta meg a napvilágot a kis Gennaro.
Olaszország legszegényebb részén, Calabriában nevelkedett majd 12 éves korában focirajongó édesapja látva benne az "istenadta tehetséget" egy perugiai fociiskolába iratta, távol a családi fészektől.
Édesapja örömét tovább fokozta az a hír, hogy a Perugia kiemelte a 12 éves srácot az iskolából, aki ekkor már a "bulldog" névre halgatott(beceneve a saját neve pici torzításából született--->Ringhio).
14 évesen már a nagyokkal edzhetett, ellenben az olasz szabályok értelmében első hivatalos meccsét csak 18 évesen játszhatta. Jó teljesítménye miatt egyenes út vezetett az utánpótlás válogatottba.
Elért eredményeire nemzetközi szinten is felfigyeltek. Hisz éppen csak betöltötte a 19. életévét a neves skót Rangers kopogtatott Gatta ajtaján.
Mivel szerződése lejárt, ezért ingyen igazolhatóvá vált. A többszörös skót bajnok a hír hallatán azonnal lecsapott a mi Gattánkra.
A kékeknél nem volt könnyü dolga, hiszen olyan játékosok kergették ott akkoriban a labdát, mint a holland van Bronkhorst, az orosz Kancselszkisz, vagy a német Andreas Thom, de sikerült beverekednie magát a kezdő középpályássorba! Egy edzőváltás eredményeképp(Dick Advocaat) kikerült a kezdőből sőt kölcsönadták a Seria A-ba frissen feljutott Salernitának.
Szerződése lejártakor(1999) nem tért vissza Skóciába, hanem hozzánk - sok sok szurkolótársam és magam örömére- ,az AC Milan csapatához igazolt, bár voltak szigetországi ajánlatai és a Roma is majdnem elcsípte előlünk.
A Milanban azonnal alapember lett.
2000-ben a válogatottban is bemutatkozott a svédek ellen. Jól beépült Ancelotti 3 védekezőközéppályás taktikájába.
2003-ban sérüléssel bajlódott, ennek ellenére szerződést hosszabbítottak vele.
Pirlóval meghatározó párost alkotnak, mind klubszinten, mind válogatottban.
És most száraz számadatok az ünnepelt karriere tükrében:
Évek: Klub: Meccsek/gólok
1994-1997 Perugia 10/0
1997-1998 Rangers 40/7
1998-1999 Salernitana 25/0
1999- A.C. Milan 296/6
Válogatott:
1997-2000 U21 21/1
2000- Olaszország 56/1
Érdekesség,hogy egyetlen válogatottbeli gólját Puhl Sándor búcsúmeccsén szerezte, 2000. november 15-én megrendezett olasz-angol barátságos mérkőzésen.
Feleségét Glasgowban ismerte meg, egy kislány(Gabriela--2004) édesapja.
Kívánom neki hogy ünnepelhessen még nagyon sok szülinapot.
És kívánom neki és magunknak, hogy közösen ünnepelhessünk sok-sok Milan győzelmet és trófeát.
Készíttete: frontoffice
Forrás: acmilan.hu
-
#13634 Pato a Napoli ellen 1 v 2 gólt igér. arca már van, vajon a játéka is ekkora?:PPP -
#13633 mert ezek szerint csak az első osztályt jegyzik... -
#13632 A Juve nincs a 350-ben :D, tudom ti ezt megértitek, de azért tényleg furcsa egy lista (jó másodosztályban voltunk egy évig, de így le is csúsztunk volna? vagy mi alapján készül ez?) -
#13631 érdekes ez a lista -
#13630 sz.tem sok a sevillának -
#13629 magyarok lecsúsztak , viszont a milan javított! -
#13628 A klubok és a bajnokságok listája
Az IFFHS klub-világranglistája (zárójelben az előző helyezés):
1. (1.) FC Sevilla (spanyol) 306
2. (2.) Manchester United angol) 281
3. (5.) AC Milan (olasz) 280
4. (3.) Chelsea (angol) 277
5. (4.) Santos (brazil) 254
6. (9.) Boca Juniors (argentin) 252
7. (5.) Internazionale (olasz) 236
8. (8.) FC Liverpool (angol) 231
9. (9.) AS Roma (olasz) 229
10. (12.) América (mexikói) 222,5
11. (7.) FC Barcelona (spanyol) 216
12. (16.) Arsenal (angol) 210
13. (11.) Werder Bremen (német) 206
14. (17.) Colo Colo (chilei) 204,5
15. (14.) FC Sao Paulo (brazil) és (15.) Libertad Asunción (papraguayi) 202-202
17. (18.) Montevideo (uruguayi) 197,5
18. (21.) Hamburger SV (német) 192
19. (28.) Real Madrid (spanyol) és (39.) Atlético Madrid (spanyol) 190-190
...255. (220.) Budapest Honvéd 7
...291. (264.) DVSC-TEVA 67,5. -
#13627 ha mindenki egészséges, és azok is formába lendülnek akik eddig tudásuk alatt teljesítettek akkor nem lesz gond nyárig -
#13626 az igazolásokról már lehet tudni valami hírt? mert azt hallottam hogy lehet h senkit se fogunk igazolni... -
#13625 a milan.com Napolit ír gondolom nem ők tévednek :) -
#13624 de most ez hogy van?? aztmondja a sport1/2, hogy a hétvégén milan-catania, itt eg atzmondják, h. milan-napoli! akor most tévedett a sport1, igaz?:)