• Sheva
    Beppe Bonetto (Alberto Gilardino ügynöke): "Hétfőn lejár a határidő, eldől, hogy Gilardino a Milanhoz igazol-e, vagy marad a Parmaban. Ha nem születik döntés a következő néhány órában, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a Milan hajlandó lesz még leigazolni a csatárt, ha a Parma esetleg megváltoztatná az álláspontját."

Gilardino: "A bíróság úgy határozott, hogy aukcióra van szükség a klub anyagi helyzete miatt. Nem mondhatnám, hogy ez boldoggá tesz, mert nem egy ház, vagy egy tárgy vagyok, hanem egy ember. Három fantasztikus évet töltöttem a Parmanál, de mindenki ismeri a helyzetemet. Eljött az idő a váltásra, nyilvánvaló, hogy szakmai okok miatt döntöttem a Milan mellett. A nagy klubok közül - amelyek érdekeltek a BL-ben - csak a Milan tett ajánlatot. A többiek semmit nem tettek, valószínűleg azért, mert a futball világa megváltozott, sokkal körültekintőbbek lettek az átigazolásokat illetően. Olaszországban akarok maradni, és a Milan csapatát erősíteni. Vázolták a klub terveit, és hogy hogyan lehetnék ennek én is részese."
    Bonetto: "Ahogyan én tudom, idáig csak a Fiorentina állt elő a milánói gárdáéhoz hasonló ajánlattal. De tárgyalás nem volt a két fél között, mert Alberto nem kíván a Fiorentina játékosa lenni. Csak a Milant akarja, ilyen egyszerű."