-
Adriano Galliani a Milant érintő aktuális átigazolási kérdésekről nyilatkozott.
"Nagyon bizakodó vagyok Gilardino érkezését illetően. Amikor egy játékos szeretne egy másik csapathoz szerződni, nagyon ritkán tagadják meg a kérését. Remélem, hogy az üzlet sikerrel zárul majd. Beszéltem a Parma menedzsmentjével, és nem hiszem, hogy hétfőnél előbb el tudják adni a játékost. Elfogadtam, hogy minden arra a napra marad, a Parma ezt kérte tőlem, de azt ők tudják, hogy miért. A játékos ára 25 millió lesz. Financiális szempontból a tárgyalásoknak vége, mindenben megegyeztünk. Ez a történet már mindenkit fáraszt, de remélhetőleg már nincs messze a vége. Ha Gilardino mégsem jönne, akkor megnézzük, mit tehetünk: vagy keresünk másik csatárt, vagy nem veszünk senkit. Még nem biztos az sem, hogy Tomassontól megválunk, de mindenekelőtt nyugodtnak kell maradnunk: még csak július közepe van, az első mérkőzésünk augusztus 27-én lesz, és augusztus 31-ig lehet átigazolásokat csinálni. Még bármire van idő. Akármi lesz is, már így is óriási csatársorunk van: Sevcsenko, Inzaghi és Vieri több, mint 450 gólt szereztek karrierjük során. Pippo ismét csúcsformában lesz, és Vieri is nagyon motivált. Őt kissé sokkoló lesz vörös-feketében látni, de ezt már megszoktuk: emlékezzenek Pirlóra, Seedorfra, Brocchira vagy Simicsre. Ki szeretném hangsúlyozni, hogy Vieri miatt nincs semmi problémánk Morattival, beszéltem is vele erről. Az említetteken kívül jelenleg nem tárgyalunk egy játékosért sem. Oddo és Cassetti jó játékosok, de nem vagyunk érdekeltek a leigazolásukban: van így is néhány játékosunk, akik képesek a jobb oldalon játszani, és bízunk a fiatal Marzorattiban is. Ez a helyzet akkor sem változik, ha Pancaro elmegy. Erre egyébként valószínüleg sor kerül. Mi itt mindannyian örülünk Vieri érkezésének. Amikor beszéltem vele, boldognak és energikusnak látszott, ez nagyon jó üzlet volt. Két órán belül megegyeztünk vele. Csak akkor léptünk akcióba, miután Vieri már felbontotta szerződését az Interrel. Szabadon igazolható játékosként tárgyaltunk vele. Seva? Igaz, Peter Kenyon nemrég tett egy ajánlatot érte, de most is ugyanúgy válaszoltunk rá, mint eddig: a csatárunk nem eladó. Crespót nagyon sajnálom. Hernan megérdemelte volna, hogy a Milannál maradhasson, és meg is tettünk mindent, hogy ez megvalósuljon. Addig vártunk, amíg volt remény rá, de amikor nyilvánvaló lett, hogy nem sikerülhet megszerezni őt, leigazoltuk inkább Vierit."