Számos forrás állítása szerint Alberto Gilardino napokon belül aláír a Milan csapatához.
Hivatalos nyilatkozatot ugyan még egyik fél sem adott az üggyel kapcsolatban, de többen tudni vélik, hogy hétfőn, az orvosi vizsgálatok elvégzése után sor kerül a transzfer hivatalos bejelentésére is.
A játékos így nyilatkozott: "2007 júniusáig van szerződésem a Parmával, amit tiszteletben is fogok tartani, nem csak professzionális okokból, hanem azért is, mert kötődöm a klubhoz és a városhoz. A döntést a Parmára bíztam már a legelejétől kezdve. Ha eligazolok a csapattól, akkor csakis a Milanhoz szeretnék kerülni, ezt a döntést a csapat és a játékosok karakterisztikájának mérlegelése után hoztam meg. A tárgyalások a klubok között továbbra is folyamatban vannak, és én, mint mindenki más, várom a fejleményeket. A Parma mindig azt mondta nekem, hogy figyelembe fogják venni az óhajaimat. Az egyetlen alternatíva az, hogy a Parmánál maradok a szerződésem lejártáig. Egyelőre felesleges arról beszélni, hogy már aláírtam a Milanhoz. Remélem kitisztul a szituáció a következő pár órában."