• Nuno88
    Pippo Inzaghi a Milan Channelnek nyilatkozott.

"Jó állapotban érzem magam, minden probléma nélkül tudok edzeni. Amikor egy játékos formában van, minden könnyebben megy."

"Ezen a héten remek munkát végeztünk. Intenzíven, de jó hangulatban edzettünk. Kitaláltuk az olasz-brazil minitornát, amivel feldobtuk a gyakorlást. Mindössze tizen maradtunk Milanellóban, de így is hasznosan töltöttük az időt, mosollyal az arcunkon. Úgy gondolom ez a Milan egyik titka: A csapat egysége. Biztos vagyok benne, hogy a most következő sűrű időszakban hasznosítjuk majd az elmúlt hét erőfeszítéseit."

Az európai kupákban szerzett gólokat tekintve Inzaghi beérte a német Gerd Müllert 62 találattal.

"Természetesen hét gólt szerezni ahhoz hogy beérjünk valakit vagy egyet lőni ahhoz hogy megelőzzük őt, nem ugyanaz. Mindenesetre nem sokat gondolok erre, próbálok előre tekinteni. Motivációs gondokkal nem küszködöm. A rekord csak egy dolog, de ahogy sokszor elmondtam, az igazán felejthetetlen dolgok a Milan csapatával szerzett trófeák és a manchesteri vagy az athéni éjszakákhoz hasonló élmények. Ezek az igazán fontosak. Talán egy napon, amikor majd valaki az én rekordomat akarja megdönteni, ránézek a statisztikákra is. Jelenleg azonban más dolgokra kell koncentrálnom."

"Az Olimpián való részvétel? Én készen állok rá, és ha kell elérhető leszek. Szívesen részese lennék a válogatottnak, de Peking még messze van. Olimpiai tornán még sosem vettem részt. Meglátjuk, de egyelőre nem aktuális a téma."

"Mi a helyzet Ronaldóval? Jól van és jelenleg csak az edzésre kocentrál. Túljutott a gondokon, bízzunk benne hogy segíteni tud a pályán is. Neki is voltak problémái, de mindez már a múlt. Semmi másra nincs szüksége, csak játékra. Nemsokára Ancelottinak minőségi játékosok sora áll majd rendelkezésére, és mivel rengeteg meccset kell játszanunk, mindenki megkaphatja a lehetőséget. Ronaldo visszatérésével majd eldől milyen taktikát választ az edzőnk. Tavaly például remek meccseket játszottunk két csatárral a bajnokságban, a BL-ben viszont egy támadóval meneteltünk. A felállás nem okozhat problémát."

"Ott leszek-e az Eb-n? Van idő végiggondolni a dolgot. Részt vettem a selejtezőkön és boldogan tettem. A válogatottban szerepelni mindig megtiszteltetés. Elsősorban a Milanban kell teljesítenem, de amennyiben a nemzeti csapatnak szüksége van rám, én ott leszek, ahogy eddig is."

Fotrrás: acmilan.com