36663
  • Nuno88
    én Milan szurkoló vagyok ízig-vérig de nem értem h Ambrosini ennyire jó lenne h a válogatottban a helye? de már meccsek óta... sztem nem nyujt olyan jó teljesítményt
  • Nuno88
    hát bevarta rendesen :D
  • LasCar16
    Ricky gólja Peru ellen o_O
  • Nuno88
    Pippo Inzaghi a Milan Channelnek nyilatkozott.

"Jó állapotban érzem magam, minden probléma nélkül tudok edzeni. Amikor egy játékos formában van, minden könnyebben megy."

"Ezen a héten remek munkát végeztünk. Intenzíven, de jó hangulatban edzettünk. Kitaláltuk az olasz-brazil minitornát, amivel feldobtuk a gyakorlást. Mindössze tizen maradtunk Milanellóban, de így is hasznosan töltöttük az időt, mosollyal az arcunkon. Úgy gondolom ez a Milan egyik titka: A csapat egysége. Biztos vagyok benne, hogy a most következő sűrű időszakban hasznosítjuk majd az elmúlt hét erőfeszítéseit."

Az európai kupákban szerzett gólokat tekintve Inzaghi beérte a német Gerd Müllert 62 találattal.

"Természetesen hét gólt szerezni ahhoz hogy beérjünk valakit vagy egyet lőni ahhoz hogy megelőzzük őt, nem ugyanaz. Mindenesetre nem sokat gondolok erre, próbálok előre tekinteni. Motivációs gondokkal nem küszködöm. A rekord csak egy dolog, de ahogy sokszor elmondtam, az igazán felejthetetlen dolgok a Milan csapatával szerzett trófeák és a manchesteri vagy az athéni éjszakákhoz hasonló élmények. Ezek az igazán fontosak. Talán egy napon, amikor majd valaki az én rekordomat akarja megdönteni, ránézek a statisztikákra is. Jelenleg azonban más dolgokra kell koncentrálnom."

"Az Olimpián való részvétel? Én készen állok rá, és ha kell elérhető leszek. Szívesen részese lennék a válogatottnak, de Peking még messze van. Olimpiai tornán még sosem vettem részt. Meglátjuk, de egyelőre nem aktuális a téma."

"Mi a helyzet Ronaldóval? Jól van és jelenleg csak az edzésre kocentrál. Túljutott a gondokon, bízzunk benne hogy segíteni tud a pályán is. Neki is voltak problémái, de mindez már a múlt. Semmi másra nincs szüksége, csak játékra. Nemsokára Ancelottinak minőségi játékosok sora áll majd rendelkezésére, és mivel rengeteg meccset kell játszanunk, mindenki megkaphatja a lehetőséget. Ronaldo visszatérésével majd eldől milyen taktikát választ az edzőnk. Tavaly például remek meccseket játszottunk két csatárral a bajnokságban, a BL-ben viszont egy támadóval meneteltünk. A felállás nem okozhat problémát."

"Ott leszek-e az Eb-n? Van idő végiggondolni a dolgot. Részt vettem a selejtezőkön és boldogan tettem. A válogatottban szerepelni mindig megtiszteltetés. Elsősorban a Milanban kell teljesítenem, de amennyiben a nemzeti csapatnak szüksége van rám, én ott leszek, ahogy eddig is."

Fotrrás: acmilan.com
  • Nuno88
    Gila jóhogy ott van hát tudott gólt rúgni egy évig majdnem
  • Palinko
    ja én úgy értelmeztem hogy ez valami pozítív díj úgy látom tévedtem és így értelek így tényleg nem értem hogy Nesta miért van ott. Gila még oké ő most javult.
  • LasCar16
    lolmá BLben mit művelt március véga óta, azelőtt pedig sérült volt-.- szal nem értem ezeket a faszokat:s
  • Nuno88
    ha romlott is ennyire tuti nem
  • Palinko
    materazzit nem követem de nesta tényleg mintha romlott volna
  • Csabesz6
    wtf aranykuka?:D
  • Nuno88
    Némi meglepetésre bekerült hét világbajnok is: a már említett Gilardinón kívül Simone Barone, Alessandro Del Piero, Marco Amelia, Fabio Grosso, Alessandro Nesta és Marco Materazzi készülhet az év Aranykuka-díjára.

Nesta és Materazzi miért? o.0
  • LasCar16
    spec nem csak a tribálon olvastam :}}
  • ryhdeksan
    pedig még nincsi is 30 éves :D

egyébként a tribal az nagyon hápog
  • Nuno88
    Az AC Milan ajánlatott tett a Boca Juniors ifjú csillagáért, Ever Banega-ért.

A középpályás az argentin csapat egyik sztárja volt a kanadai U20-as Világbajnokságon, és a Boca elnöke, Mauricio Macri elismerte, hogy az AC Milan meg szeretné szerezni a fiatal játékost.

”A piros-feketék 8 millió fontot ajánlottak, de mi legalább kétszer annyit akarunk.”

Banega iránt állítólag az Atletico Madrid is érdeklődik.

Forrás: tribalfootbll.com
  • Yulcsa
    :)
  • LasCar16
    épp most akartam betenni:)
  • Yulcsa
    Olaszország: zárt kapuk mögött az Atalanta-Milan mérkőzés

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik meg a november 11-én félbeszakadt Atalanta-AC Milan bajnoki mérkőzést, sőt, egészen március 31-ig nem látogathatják szurkolók a bergamói stadion északi részét, amely az ultrák törzshelye.
    Az említett napon a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenőben összecsaptak egymással, az incidens során egy rendőr lelőtte a Lazio egyik drukkerét. A hír hallatán Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén.

A játéknapon ugyan elkezdték az Atalanta-Milan találkozót, ám ezt a bergamói drukkerek rendbontása miatt a 7. percben félbe kellett szakítani.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy mikor kell lejátszani a találkozót.
  • LasCar16
    olvastál már domenech nyilatkozatokat?, tapló az a csávó.. skótok ha nem buknak a grúzok ellen akkor éghetne a feje..de így nem -.-
  • DJ BP
    de mi baja van velük? :))
  • Csabesz6
  • Nuno88
    Rino Gattuso a Skócia-Olaszország (1-2) mérkőzés után nyilatkozott.

”Büszke vagyok, hogy sikerült kiharcolni a továbbjutást a csapattal, de zavar, hogy ezzel segítettük a franciák kvalifikációját is. Domenech egyáltalán nem érdemelte meg. Most abban reménykedem, hogy majd szembekerülünk velük az Európa-bajnokságon, és visszavághatunk nekik.”

Forrás: acmilan.com
  • Nuno88
    utolsó? nem hiszem, per pill ezt akarják megnyerni aztán jöhet a többi :)

ugye 2003-as BL győzelem után a Boca Juniorst nem tudtuk megverni és tizikkel alulmaradtunk, most be kell zsebelni ezt a kupát is
  • szucsy89
    szurkolunk, bár a klubvilágbajnokság az utolsó sztem amit a fiuk meg akarnak nyerni...
  • LasCar16
    A közelmúltban Ázsiában és Afrikában is befejeződött a Bajnokok Ligája, ami egyben azt jelenti, hogy teljessé vált a klubvilágbajnokság mezőnye. A tornán persze továbbra is az európai és a dél-amerikai résztvevő, vagyis az AC Milan és a Boca Juniors számít a legesélyesebbnek, és ennek a két csapatnak csak az elődöntőben kell csatlakoznia a mezőnyhöz.

Egészen 2005-ig csak a fenti két kontinens legjobbjai mérték össze erejüket, hogy eldöntsék, melyik klub számít a világ legjobbjának, de a Világkupát két évvel ezelőtt felváltotta a FIFA rendezésében lebonyolításra kerülő klubvilágbajnokság, amelyen már mindegyik földrész bajnoka szerepel.

Ezzel együtt tavalyelőtt és tavaly is a dél-amerikai és az európai együttes játszotta a finálét (és mindkétszer a szubkontinens képviselője diadalmaskodott), vagyis a többi gárda csak amolyan "tölteléknek" számított, ám azért érdemes megvizsgálni, hogy idén mely klubok kvalifikálták magukat a tornára.

A legelső együttes, amely kijelenthette magáról, hogy biztosan ott lesz a klubvébén, a mexikói Pachuca volt. A CONCACAF-zónában, vagyis Észak- és Közép-Amerikában ugyanis már áprilisban lejátszották a helyi BL fináléját, amelyen a várakozásnak megfelelően két mexikói csapat küzdött meg egymással: a Guadalajara és a Pachuca.

A döntő kifejezetten izgalmasan alakult, hiszen az első meccset előbbi, a visszavágót pedig utóbbi csapat nyerte meg 2-0-ra, így a kupa sorsáról a büntetők döntöttek, és ez a Pachucának kedvezett, köszönhetően kolumbiai kapusának, Miguel Calerónak, aki Japánban is csillogtathatja "tizenegyesölő" képességeit.

Két nappal később pedig már két biztos résztvevője volt a decemberi tornának, elvégre az óceániai térség Bajnokok Ligája döntőjének visszavágójára akkor került sor. Mivel Ausztrália immár az Ázsiai Labdarúgó-szövetséghez tartozik, értelemszerűen nem volt ausztrál csapat a döntőben, hanem egy új-zélandi és egy fidzsi klub mérte össze erejét, amely közül előbbi bizonyult jobbnak, még ha csak idegenben szerzett góllal is.

A Waitakere United kupagyőzelme már csak azért is érdekes, mert a klub eredetileg be sem jutott a BL-be, és csak a vanuatui Port Villa Sharks visszalépése miatt indulhatott - végül pedig a klubvilágbajnokságon folytathatja. Májusban aztán az európai, júniusban pedig a dél-amerikai résztvevő kilétére is fény derült, ezt követően azonban hosszú szünet következett, hogy novemberben felpörögjenek az események.

Az Afrikai Bajnokok Ligájának döntőjében a tunéziai Etoile du Sahel és az egyiptomi Al-Ahli találkozott, és egyértelműen az utóbbi gárda számított esélyesnek, elvégre a kairóiak tavaly is megnyerték a trófeát, ráadásul az első mérkőzésen Tunéziában gól nélküli döntetlen született. A visszavágón azonban hatalmas meglepetésre az Etoile idegenben is nyerni tudott 3-1-re, és ezzel nem csak a rangos kupát hódította el, hanem kvalifikálta magát a klubvilágbajnokságra is.

A bonyodalmak az Ázsiai Bajnokok Ligájával adódtak, az eredeti kiírás szerint ugyanis a sorozat nyertese jut ki a klubvébére, amelynek mezőnyét a házigazda, azaz Japán bajnoka teszi teljessé. A J-League-ben hetekkel zárás előtt az Urava Red Diamonds vezetett nagy fölénnyel, miközben a gárda a kontinentális kupában is remekelt, ami nem kis problémát jelentett a FIFA számára, hiszen a nemzetközi szövetség szerette volna már november közepén kihirdetni a résztvevők névsorát.

A japán pontvadászat azonban csak decemberben ér véget, és mivel az Urava legyőzte az iráni Szepahant a BL fináléjában, így elméletileg csak közvetlenül a torna elején derült volna ki a hetedik résztvevő kiléte.

A FIFA így jobb híján salamoni megoldást alkalmazott, mivel az eredeti kiírásról szemérmesen elfeledkezve az Ázsiai BL döntőjét követően kijelentette: nem csak a kupagyőztes Urava Red Diamonds, hanem a vesztes Szepahan is kvalifikálta magát a klubvilágbajnokságra, ahol viszont így az irániak az eredetileg a japán bajnoknak fenntartott pozícióban szerepelnek majd, és rögtön az első fordulóban játszaniuk kell a Waitakere United ellen.

Ennek a párviadalnak a győztese a Red Diamondsszal játszik majd azzal a céllal, hogy bejusson az elődöntőben, ahol az AC Milan lesz az ellenfele. A másik ágon az Etoile du Sahel a Pahcuca ellen lép pályára, és az itteni győztes az elődöntőben a Boca Juniorsszal találkozik majd.
  • DJ BP
    az nem semmi :) ráadásul fontban :)
  • Nuno88
    A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Milan meghosszabbította Kaká szerződését 2012-ig, egyúttal a világ legjobban kereső játékosává tette a brazil sztárt.

Az utóbbi hetekben a Bracelona és a Real Madrid is élénken érdkelődött a a játékos iránt, az újabb olasz botrány pedig felcsillantotta előttük a reményt.
    A Milan azonban egyszer s mindenkorra pontot akart tenni az ügy végére.

A mai olasz lapok szerint az új kontraktus 2012-ig szól és évente £6.4m-tal gazdagítja Kaká bankszámláját. Ez £2.4m-tal több az eddig éves £4m-os fizetésnél. Ezzel ő lesz a világ legjobban kereső futballistája.

Az új szerződés bejelentésével a felek megvárják az Aranylabda díj átadását, melyen minden bizonnyal a brazil zseni nevét hirdetik majd ki győztesként.

Forrás: channel4.com
  • NeoMaN
    Tökmid1 hogy néz ki....
    Kahn-nak adott a VB döntőn nem is egyet, innentől kezdve úgy néz ki ahogy akar.
    :DDDD
  • pacclacc
    Hogy néz ki ez az ember, a mikrofon fejével!!!
  • Nuno88
    A tegnapi edzés előtt a Milan Chennelnek nyilatkozott a Kapitány.

Most hogy válogatott mérkőzések vannak, milyen edzéseket végez a csapat Milanellóban?

"Ezek a napok tökéletesek arra, hogy fizikailag és taktikailag is erősödjünk, illetve néhány sokáig hiányzó játékosunk felvegye a ritmust."

A jelenleg Cagliariban játszó Pasquale Foggia azt mondta minap, hogy a Milannak igen nehéz dolga lesz ha le akarja győzni őket.

"Számunkra mindig meghatározó, hogy a mérkőzés elején mi történik. Ha jól kezdünk, általában nincs problémánk. Meg akarjuk mutatni az erőnket és végre begyűjteni a szükséges pontokat a bajnokságban. Most már éppen itt az ideje, hogy meggyőzően teljesítsünk."

A következő hazai találkozón két év után újra a Juventus lesz az ellenfél.

"Ez nagyszerű dolog, mert a meglévő rivalizálástól eltekintve, a bajnokság nem ugyanaz a Juventus nélkül. Remek meccset várok."

A két hetes szünet után a szezon egyik legfontosabb részéhez érkezünk a BL-t és a Klub Vb-t tekintve is. A sok utazás miatt fenáll a fáradtság veszélye is, amit mindenképpen kezelnünk kell. Minél közelebb van a japán út, annál többet gondolunk arra a két mérkőzésre, melyek a győzelemhez szükségesek. Azonban a szezonunk két kiemelt célja továbbra is a bajnokság és a Bajnokok Ligája marad."

Mit tudsz, illetve mi a véleményed a japán Urawa Red Diamonds csapatáról?

"A japán együttesek általában technikailag jól képzettek és agresszív futball tjátszanak, bár fizikailag nem annyira erősek. Mindig a brazilokhoz próbálják mérni magukat. Korábban még a válogatottal találkoztam a japánokkal, és igaz hogy nem jutottak a kieséses szakaszba, de sosem kaptak ki nagy különbséggel. Eddig kétszer sikerült megnyernem a Klub Világbajnokságot, de háromszor vesztesként jöttem le a pályáról. Itt az ideje kiegyenlíteni a dolgot."

Mint apa, mi a véleményed a szövetségi döntésről, miszerint a szurkolók nem utazhatnak az idegenbeli mérkőzésekre?

"A legmegdöbbentőb a vasárnapi meccsről a stadionban lévő gyerekek értetlensége volt. Nem tudták mi zajlik körülöttök. Igazából mi magunk sem. Ez egy olyan probléma Itáliában, amit határozottsággal és kemény döntésekkel kell felszámolnunk."

Te magad is beszéltél a szurkolókkal...

"Igen, odahívtak és azt mondták, nem akarják hogy a találkozó folytatódjon. Elmondtam nekik, hogy ez nem rajtunk játékosokon múlik, és nem is tudjuk mi történt valójában. Aztán egyeztetünk a bíróval, és úgy láttuk nagyon veszélyes a helyzet. A véleményem az, hogy bármely sportágban elfogadhatatlan, ha a játékosokat és a csapataikat a kezükben tartják a szurkolók. Egy sportoló nem lehet fogoly. "

Forrás:acmilan.com
  • Palinko
    viszik az egész csapatot, most ebből híreket csinálni :D
  • Nuno88
    A klub megnevezte azt a 30 játékost, akik elutaznak a december 7-16 között Japánban zajló Klub Világbajnokságra.

Kapusok:Dida, Kalac, Fiori,Offredi

Védők:Cafu, Maldini, Kaladze, Nesta, Simic, Jankulovski, Favalli, Bonera, Serginho, Digao, Darmian, Oddo

Középpályások:Emerson, Gattuso, Seedorf, Gourcuff, Pirlo, Ambrosini, Brocchi, Caraglia, Ba

Csatárok: Inzaghi, Gilardino, Kaka, Aubameyang, Ronaldo

Forrás: acmilan.com
  • Nuno88
    Az 1985-ös BEK-döntőjének a belgiumi Heysel-stadion adott otthon, amelyet korábban sokat kritizáltak állapota miatt. A mérkőzést ennek ellenére megtartották, a Juve és a Liverpool csapatának szurkolótábora pedig szétszedte a stadiont. A randalírozó drukkerek alatt a stadion egy része leszakadt, összesen 39 szurkoló lelte halálát.

- Azok után, ami a hétvégén történt, olyan horrorisztikus érzéseim volt, mint a Heysel-tragédia idején. Komolyan félek tőle, hogy megismétlődhet a szörnyűség – mondta Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője. – A foci mégis csak egy játék, nem lenne szabad olyan dolgoknak megtörténni, amelyek élet-halál kérdéssé fajulhatnak.

Közben a milánóiak alelnöke szerint a lombard BL-győztes klub mindent megtett az elmúlt években, hogy a Giuseppe Meazza-stadion minden biztonsági előírásnak megfeleljen.

- Összesen 230 millió eurót költöttünk csak a San Siro biztonságára, azt gondolom, hogy ennél többet nem tehetünk meg az ügyért – jelentette ki Adriano Galliani.
  • Nuno88
    Ronaldo szép átemelős gólt vert :)
  • LasCar16
    és a gólok
  • Nuno88
    jöhetnek ^^

Ronaldonak télleg jó haja van :D
  • Csabesz6
    azahaj::D_D:_D:D
  • LasCar16
    a calciomercato a kovetkezo ifju tehetsegeket tippeli jovobeni rossonerinek:

Breno (difensore San Paolo), Stelvio (centrocampista Braga), Ilsinho e Fernandinho (brasiliani Shakhtar), Jo (attaccante Cska Mosca) e Giuseppe Rossi (Villareal).
  • LasCar16

Ha már elmaradt az edzőmeccs a Varesével, akkor játszottak egyet egymás ellen a fiúk (kiegészülve néhány ifjonccal).

Íme a két csapat:

Sárgamellényesek: Fiori, Fondrini, Nesta, Romagnoli, Serginho, Furlan, Brandi, Malacarne, Ruggeri, Pato, Inzaghi.

Pirosmellényesek: Kalac, Colombo, Digao, Rodney, Favalli, Lunati, Brocchi, D.Ancelotti, Orlandi, Ronaldo, Aubameyang.

A meccs 2-2-es végeredménnyel zárult, Pato és Ronaldo testvériesen megosztoztak a gólokon, mindegyik 1-1 gólt lőtt félidőnként.
  • LasCar16
    Karim Benzema, a Lyon csatára néhány nappal ezelőtt kategorikusan kijelentette, hogy hiába érdeklődnek iránta nagyobbnál nagyobb klubok, ő még jó pár évet szeretne eltölteni jelenlegi csapatánál. A 20. életévét decemberben betöltő francia válogatott játékos azonban azt is elárulta, nagy álma, hogy egyszer magára ölthesse az AC Milan mezét.
    A Ligue 1 góllövőlistáját vezető futballistát szerződése 2012-ig köti a Lyonhoz.
  • LasCar16
    kinek a helyére???? szép dolog a fiatalítás , de jelenleg mindenki jobban teljesített nála 1 vkp fog kiesni ha átállunk két csatárra..max See cseréje lehet továbbra is ...