• Nuno88
    Játékstílus

"A futballkarrierem során mindig próbáltam napról-napra fejlődni. Az ember azt is gyakorolja, hogyan tudja megállítani az ellenfelét, igaz ez nem feltétlenül illeszkedik a játékstílusomba. Azonban ha ezzel tudom segíteni a csapatot, akkor ezt teszem. Évek óta fejlesztem magam, mindig lehet javulni."

"Pár évvel ezelőtt még feljebb játszottam, támadóbb szerepben. Aztán rátaláltunk a jelenlegi posztomra, amit nagyon megkedveltem és már nem szándékozom változtatni rajta."

Bajnokok Ligája

"A Donyeck ellen nagyon fontos meccset játszottunk. Nyernünk kellett, hogy oldjuk a feszültséget ami ránk telepedett az utóbbi időben. Emellett pedig a továbbjutás szempontjából is szükségünk volt a három pontra."

Család

"Az életemben a család áll a középpontban. A feleségem mindenben mellettem áll, támogat a munkámban és a magánéletemben is. A mérkőzések után mindig vár az otthon, ahol apukává változom és játszom a kisfiammal, Niccolóval.

Világbajnokság

A tavalyi július 9-ei berlini este felejthettelen volt számomra. Önkívületben voltam, még ha ez kívülről nem is látszott. Életem legfontosabb mérkőzése csodálatos érzelmeket adott. Úgy érzeztem, egy hurrikán tombol bennem. Athénban is valami hasonló történt. Ezek a győzelmek különleges események az életemben.

Hűség

2006 nyarán felvetődött a lehetősége hogy a Real Madridhoz igazoljak. Nem volt könnyű időszak. A bajnoki botrány éppen akkor tört ki, de a végén úgy döntöttem maradok a Milanban. "

Roberto Baggio a következőket mondta róla:

"Andrea már bizonyította a képességeit és az értékét. Amikor együtt játszottunk, minden rajta múlt. Mindig is rendelkezett azzal a képességgel, hogy előre tudja mi fog történni a mérkőzésen. Ő az aki kiválóan lát a pályán és építi a játékot. Ez teszi világklasszissá. Az a típusú játékos, akit nagyon ritkán láthatsz a futball történelmében."

Forrás: acmilan.com