Ronaldo nem bocsátott meg Capellonak az olasz mester első halvány dicséretét hallva.
Az ex-madridista brazil klaszis nyílvánosan "visszavágott" Capellonak a korábbi lekicsinyítő nyilatkozata miatt.
Ronnie nem felejtette el, hogy Capello amatőrnek nevezte. Az olasz tréner Ronaldo távozása után azt mondta, hogy nagyon nehéz eset volt,alig lehetett vele bírni az edzéseken. Majd miután magát a mestert is menesztettét megpróbálta jóvátenni tettét s nemrégiben a következőket nyilatkota:"Ronaldo a legnagyszerűbb játékos akit valaha edzhettem"
" Néha azt mondja, hogy én vagyok a legjobb játékos a világon, máskor pedig kritizálja a futballtudásomat és a kitartásomat. " -mondta Ronaldo
"Nem értem. mondjon amit akar én akkor is a legjobb formámat fogom nyújtani a következő szezonban! "
Ronaldo egy közel ötéves kapcsolatot zárt le a Madridi klubbal mely nagy részben az ő és Capello közti fagyos viszonynak köszönhető.
Magának Capellonak kellett követnie Ronaldot a Real Madridból kivezető úton. "Don Fabio távozásával lezárult egy korszak" -mondta Ramon Calderon
Sokan az olsz tréner számlájára írják a Real játékban mutatott hanyatlását, s azt hogy Ronaldot elüldözte.
A napokban Ronaldo súlyproblémáinak okára is fény derült. Egy régebbi térdműtétnél szenvedett károsodást a pajzsmirigye, s Ronnie pajzsmirigy hormon-túltengésben szenvedett mely köztudottan elősegíti a hízást. Mióta rájöttek a problémára kezelik, s a világsajtó már a következőt írja Ronaldoról:
"A brazil fenomén vékonyabb mint valaha."
Már sohasem derül ki mi lett volna ha Ronaldo a Madridban marad. Lehet, hogy soha sem jöttek volna rá betegségére.