• DONGUBA
    #117
    Carlo Ancelotti elhallgatatta a kritikusokat, akik azt állították, hogy a Milan kiszállt a Scudettoért folytatott versenyből, míg a Lazio a sebeit nyalogatja.
    “Az ilyen meccsekhez kitartás és győztes jellem szükséges,” nyilatkozta a piros-feketék edzője, miután kiharcolták a 2-1-es sikert a Lazio ellen.
    “Ehhez nagyfokú szerencse is kellett, amire természetesen mindig szükség van a futballban. Nem volt jó az első félidő, mert nem volt helyünk a támadásoknál, ami gyakran előfordul, amikor a San Siroban játszunk.
    A fővárosi egyesület az első egy órában meghiúsította ellenfele próbálkozásait, de a végére összeroskadt és Hernan Crespo gólja megadta a kegyelemdöfést. Ez az eredmény annyit jelent, hogy a Milannak már csak 2 pont a hátránya a listavezető zebrákkal szemben.
    “Ebből a meccsből tanulnunk kell, hogy még gyorsabbak legyünk és kevesebbet kapkodjunk,” - figyelmeztetett Ancelotti. “Öröm volt látni a csapat lelkierejét és ez a lényeg. Mert hét nappal ezelőtt még nagyon le voltunk maradva.”

    Giuseppe Papadopulo dühönghetett magában, miután látta, hogy egy lehetséges győzelem csúszott ki a kezükből Crespo 94. percben szerzett találata után.
    “Jól kezdtünk és sikeresen tömörültünk a középpályán, lezárva az utat Kaká elől. A Milan szenvedett a nyomás alatt és mi megérdemelten vezettünk.”
    Egyébként a későn bekapott gól gyakori probléma a Biancocelestinél, akik a múlt hétvégén is a hosszabbításban kaptak ki a Stadio Granilloban.
    ’A játék utolsó másodpercében ugyanaz történt , mint a Reggina ellen és üres kézzel távoztunk,” panaszolta a Lazio trénere. “Ez borzalmas szégyen, mert ilyen teljesítmény jobb eredményt érdemel. Sajnos több sérülés súlyt minket. Ha egy teljes csapat állna rendelkezésemre, akkor nem lennénk ebben a szituációban.”
    Ennek ellenére Papadopulo megpróbál előnyt kovácsolni a San Sirobeli tapasztalataiból, hiszen az utolsó 4 mérkőzésükön csak egy pontot gyűjtöttek. “Ebben a pillanatban minden rossz és még a szerencse sincs velün. Ha ez a teljesítmény sem elég, hogy pontokat szerezzünk, legalább reménykedhetünk egy sikeresebb jövőben.”