A SKY-nak adott interjújában Ricky Kaka beszélt a Milan új tehetségéről, Patoról is.
A Milan brazil különítménye új taggal bővült. Mit tudsz mondani Patoról?
„Nem sokat láttam őt, de megnéztem az U20-as Világbajnokságon, és pár Internacional mérkőzésen. Ő egy nagyon tehetséges játékos. Csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetünk róla. Személyesen két meccsen láttam, most megnézhetjük, hogyan illeszkedik be ide.”
Carlo Ancelotti egyike azoknak, akik ismerik a labdarúgás csínját-bínját. Ő azt mondta, hogy ez az igazolás teljes mértékben megérte az érte kifizetett összeget.
„Carlo megnézte Patot, és ha tényleg ezt mondta, akkor úgy is gondolja. Ő egy olyan edző, aki tudja, hogy mi a legjobb a csapatának.”
Ancelotti mást is mondott róla. Megjegyezte, hogy Pato lehet az ”új Kaka”. Nem jelent ez túl nagy terhet a fiatal játékosnak?
„Azt kell mondanom, hogy különbözőek vagyunk, ő csatár, én pedig irányító vagyok. Más poszton játszunk, de tehetséges játékos, és jó családból származik, ezért remek labdarúgó válhat belőle.”
Van amiben hasonlítotok. Mindketten jó családból származtok, ami bizonyos dolgokat megtanított nektek.
„Számomra a család az alap, akik mindig sokat segítettek nekem. Mindenben támogattak, amit csak csináltam.”