-
Adriano Galliani nyilatkozatában elárult néhány részletet Alexandre Pato leigazolásának hátteréről, lerántotta a leplet az elhíresült "Mr. X"-ről, és kitért arra is, melyik testrészére lesz szüksége Ramon Calderonnak, ha komolyan pályázik a Milan ékkövére, Kakára.
"Csak játszottunk ezzel a Mr. X sztorival, az igazi célpontunk mindvégig Pato volt. Épp ezért még inkább elégedettek vagyunk. A bejelentés óta találkoztam néhány emberrel, és mindannyian megköszönték nekem ezt az igazolást. Pato érkezése pont azt a lelkesedést váltotta ki, amire számítottunk. Ezekben a hónapokban a Milannál mindenki kiállt Pato érkezése mellett, Silvio Berlusconi elnök úrtól kezdve. Ami azt illeti, meglepődtem, mennyire határozott elképzelése volt az ügyről már a legelső alkalommal is, amikor beszéltünk róla. Miután ezzel tisztában voltam, végig követnem kellett ezt az irányvonalat. Sok akadályt kellett leküzdenünk. Patót jelenleg a világ legjobb 17 év alatti játékosnak tartják, az összes európai nagycsapat érdeklődéssel figyelte őt - az Inter, a Real Madrid és mindenekelőtt a Chelsea is. Csütörtökön telefonhívást kaptunk Peter Kenyontól és Roman Abramovicstól, és arra kértek, hogy mondjunk le Patóról a Chelsea javára. Most büszkék lehetünk, ugyanis miénk a világ legjobb játékosa, Kaká, és a jövő egyik bajnoka, Pato. Megfelelő figyelemmel fogjuk kisérni pályafutását. Jobb is, hogy már szeptemberben ideérkezik, tehát mindenféle nyomás nélkül tud alkalmazkodni az új környezethez. Calderon megint vinné Kakát? Csak azt tudom mondani, hogy az új szerződés hamarosan elkészül. Ha Calderon Kakát akarja, le kell vágniuk a kezemet, mert sosem fogom aláírni azt, hogy másik csapathoz igazoljon" - fejezte be Galliani.
Fabio Cannavaro, az Aranylabdás védő gratulációját fejezte ki a Milannak Pato megszerzésével kapcsolatban: "Minden elismerésem az övék, mivel nagyszerű befektetést csináltak. Pato egy fiatal játékos, aki nagy jövő előtt áll. Jó érzés végre azt látni, hogy egy fontos játékos Olaszországba igazol, mivel az utóbbi időben már úgy tűnt, hogy az olasz bajnokság kezdi elveszteni vonzerejét. Ha egy ennyire sokra tartott fiatal tehetség egy olyan klubhoz akar kerülni, mint a Milan, az mindenképpen jó dolog. Hogy ismerem-e? Néhány videót láttam róla, egyébként nem nagyon ismerem. Azonban Brazíliában nagyon jó véleménnyel vannak róla, nagyszerű lehetőségek vannak ebben a fiúban."
Az Inter trénere, Roberto Mancini is kitért a Pato-ügyletre: "Két éve figyelemmel kisérjük Patót, de a végén mindig a játékosok döntenek, mi sem tudunk mindenkit leigazolni. Pato hatalmas tehetség, és biztos vagyok benne, hogy igazi bajnok válik majd belőle."
Forrás: channel4.com, goal.com