• LasCar16
    Az AC Milan védője, Massimo Oddo nem véli úgy, hogy az Inter lenne a bajnokság abszolút esélyese, és mind a Scudettot, mind a Bajnokok Ligáját meg szeretné nyerni. Az olasz játékos 5 millió fontért, és Pasquale Foggiáért cserébe érkezett a Lazio csapatától a San Siroba, és az első szezonjában máris felemelhette a legrangosabb európai klubtrófeát.

„Nem gondolom, hogy az Inter lenne messze a legjobb,” – kezdet nyilatkozatát Oddo. „A futballban számos tényező van, ami eldöntheti egy szezon kimenetelét, és azok túlmutatnak a technikai képzettségen. Mi egy pszichésen rendkívül erős csapat vagyunk, amit egy nehéz idénykezdet után megnyert Bajnokok Ligájával bizonyítottunk. Szerintem a Roma is egy jó csapat, ahogy a Milan is. Mindannyian hasonló szinten vagyunk.”

A tavalyi szezon után látszólag a Milan számára kiemelt célkitűzés az olasz bajnokság megnyerése, de Oddo nem akarja feláldozni az európai sikereket sem.

„Nem tudok választani a Scudetto, és a Bajnokok Ligája között. Mindkettőt meg akarom nyerni,” – mondta a 31 éves hátvéd. „Most azonban van esélyünk az Európai Szuperkupa megszerzésére is. Tudom, hogy ez nem a legfontosabb az európai kupák rangsorában, de én a lehető legtöbb trófeát szeretném a magasba emelni.”

Az Európai Szuperkupa döntőjében az AC Milan csapata augusztus 31-én az UEFA-Kupa győztes Sevilla gárdájával mérkőzik meg Monacoban.

Forrás: channel4.com