-
Adriano Galliani: "Mielőtt visszaléptünk Suazótól, beszéltem Silvio Berlusconi elnök úrral, és egyetértettünk abban, hogy nem fogunk versenyezni az Interrel. Komoly kockázata volt annak, hogy tényleg elmérgesedik a helyzet. Mindannyian szerettük volna Suazót a Milanban látni, de az élet megy tovább. Sokszor beszéltem Massimo Morattival az elmúlt napokban, és az elejétől fogva örültem annak, hogy az Internél nem gondolják úgy, hogy tisztességtelenül cselekedtünk volna. A Milan figyelembe vette a játékos kérését is, és minden további nélkül visszalépett az üzlettől. Az olasz futballvilágban így is elég sok pletyka van, és nekünk nem volt szükségünk még egy nehezékre. Mint a liga korábbi elnöke, kijelenthetem, hogy a felelősség érzése nagy szerepet játszott a Suazóval kapcsolatos döntésemben. El tudják képzelni, hogy nézett volna ki, ha az olasz bajnok és a Bajnokok Ligája győztes egymással marakodva fellebbezést nyújt be a FIFÁ-hoz? Köszönjük, de nem kérünk belőle. Jobb visszalépni és a jövővel foglalkozni. A szurkolóinknak azt mondom, amit Berlusconinak is elmondtam. 1986-ban elvesztettük Gianluca Viallit, mivel nem akart hozzánk igazolni. Nem keseredtünk el, és megszereztük helyette Marco van Bastent. Talán Viallival többet nyertünk volna, de hát Marcóval... Jelenleg Eto'o nincs a piacon, egyébként is a Barcelonában akar maradni. Persze ettől még ő van a listánk élén, ebből sosem csináltunk titkot. A legnagyobb problémát az adórendszer okozza, ami sokkal kedvezőbb Spanyolországban. Henry esetében is ez okozta a gondot. Nagyon közel voltunk a franciához, Leonardo nagyon keményen dolgozott, hogy meggyőzze. A játékos vételára nem okozott volna gondot, ki tudtuk volna fizetni az Arsenalnak, azonban a 6,7 millió fontos fizetést nem tudtuk vállalni. Hogy egyértelmű legyen, a Barcelonának Henry szerződése évente kevesebb, mint 10 millió fontba kerül, míg a Milannak ugyanolyan fizetés mellett 13,5 milliót kellett volna kifizetnie. Jelenleg ez az igazság sajnos, hozzá kell szoknunk. Évekkel ezelőtt az Ajax, a Red Star és a Steaua Bukarest még harcba tudott szállni a Bajnokok Ligájáért. Mostanra ezek a klubok teljesen eltűntek, mert egyszerűen képtelenek lépést tartani ezekkel financiális követelményekkel. A dolgok ráadásul rosszabbra fognak fordulni, mivel egy új kormányzati terv szerint forrásokat fognak elvonni a nagycsapatoktól, hogy a kicsiknek adják őket. A Serie A-n belül ezért kiegyenlítődés lesz megfigyelhető, de Európában szinte biztos a hanyatlás."
Forrás: channel4.com