• Nuno88
    Rino Gattuso szülőhelyén Coriglianoban tölti a pihenőjét. Itt nyilatkozott a jövőjéről és a csapatról.

Egy életre Milan: "Nem kérdéses a jövőm, nyugodtan mondhatom hogy egyetlen vágyam a Milanban befejezni a karrierem. Ez lesz a kilencedik szezonom a klubnál, gyakorlatilag itt lettem futballista, mindenkihez szorosan kötődöm. A Milan a családom része, semmi okom rá hogy valaha is távozzak."

Kakà jövője: "Folyamatosan hírek jelennek meg róla, de én biztos vagyok benne hogy marad. Ő kétség kívül az a játékos, aki a különbséget jelenti egy-egy mérkőzésen. A Milan jövője köré fog épülni. Egyébként is, mi itt a klubnál pontosan tudjuk mennyire szereti őa Milant."

Egy fantasztikus edző: "Amikor arról hallottam, hogy Carlo lehet a Milan Fergusonja, én komolyan vettem a dolgot. Még 120 mérkőzésre van szüksége Nereo Rocco rekordjához és aztán találkozhatunk a szobrával Milanelloban. Carlo Ancelotti egy elképesztő ember minden tekintetben. Büszkeség vele dolgozni. Jövőre kevesebbet fogok mókázni, mert Billy Costacurta is az edzői stábban lesz, és annyit fogunk futni mint az őrültek."

Milan igazolási politikájat: "Adriano Galliani szeretne néhány ajándékot hozni a szurkolóknak, de a mai világban nem egyszerű klasszisokat igazolni. Ráadásul itt nálunk van egy fizetési felfogás, és figyelni kell arra, hogy mindenki megfelelő elismerést kapjon a munkájáért. Szeretném ha Shevchenko visszatérne, mert ezzel is bizonyíthatnánk, hogy itt senki sem ellenszenves vele."

Az életem egy álom: "Az első mezem az apámtól kaptam ajándékba. Az 1982-es válogatott dressz volt. Aztán a Milannal 2003-ban BL-t nyertem, majd Olaszországgal begyűjtöttük a világbajnoki címet is. Most pedig újra Európa csúcsára értem. Ez mind fantasztikus, mintha egy álomban élnék."

Istambul nem felejtve: "Az az estét sosem fogom elfelejteni. Még most sem értem mi történt velünk. Megkaptuk az esélyt arra, hogy visszavágjunk, de az emlékek megmaradnak. Athén természetesen csodálatos volt."

Interkontinentális célok: "Most úgy tűnik visszavághatunk a Boca Juniorsnak is. Teljesen érthető, hogy a klubnak ez az elsőszámú cél a következő szezonban. A Milan az elmúlt időszakban nem szerepelt túl jól ebben a kiírásban, talán azért mert fura légköre van. Ahhoz hogy javíthass egy ilyen döntőben, újra meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját."

Forrás: acmilan.com