-
Ma délután Alberto Gilardino a Milan központjába, Via Turatiba volt hivatalos, ahol Adriano Galliani, Ariedo Braida és Leonardo társaságában beszélgettek az utóbbi napok eseményeiről. Húsz perc elteltével így nyilatkoztak a résztvevők:
GALLIANI:
"Gilardino megerősítette hogy a Milanban szeretne maradni és elfogadja az egészséges versenyhelyzetet a csapatnál, mert ez Európa legjobb klubja. A Milan mindig is azt akarta hogy ő nálunk legyen egészen addig, amíg ő is ezt akarja. Ezt tisztáztuk ma délután és elmondhatom, a Gila ügyet lezártuk és elfelejtjük. Mostantól csak a jövőre koncentrálunk."
GILARDINO:
"Nagyon örülök ennek a találkozónak, megbeszéltük a dolgokat. Ez nagyon sokat jelentett. Boldog vagyok és tudom milyen fontos klub a Milan. Olyan sokáig szeretnék itt maradni, amíg csak lehetséges. Ebben most már egészen biztos vagyok. Amit Inzaghitól hallottam az egyszerűen csodálatos volt. A többi játékos is arra bíztatott, hogy alaposan gondoljam meg mit teszek. Valójában sosem voltak komoly kétségeim, az újságok kiforgatták a szavaimat, én mindig is maradni akartam. Azért is nyilatkozom most, hogy elmondhassam, egyetlen másik csapattól sem kaptam ajánlatot, főleg nem az Intertől"
Gila aztán az előző és a közelgő szezonról beszélt:
"A gólom a Manchester ellen? Csodás volt egy ilyen meccsen, ilyen fontos gólt szerezni a BL elődöntőjében. Ez megkoronázta az egész idényt, ami nem indult túl könnyen és sok nehézséggel kellett megküzdenünk. Köszönet jár a szakmai stábnak és az összes játékosnak amiért egységesen képesek voltunk kilábalni a bajból és végül Európa csúcsára érni"
"Decemberben játszunk a Klubvilágbajnokságban. Eddig csak televízióból néztem ezt a sorozatot, nagyszerű lenne idén megnyerni. Most egy hónap pihenőt kapunk, aztán megfelelően felkészülünk a szezonra"
"Az operációm Antwerpenben jó sikerült. Most lábadozom, aztán rehabilitációs kezelésen veszek részt. Július 23.-ára teljesen egészséges leszek."
Forrás: acmilan.com