• Palinko
    Alberto Gilardino többek között jövőjéről, az Interrel kapcsolatos pletykákról és a Bajnokok Ligája döntőről is nyilatkozott a Gazzetta dello Sportnak.

"A helyzetem nagyon egyszerű. Jól érzem magam a Milanban, de nem garantálhatom, hogy itt fogok maradni. A szerződésem hosszú távra szól, és tökéletes a kapcsolatom a Milannal, de a futballban bármi megtörténhet, és én is figyelemmel követem a lehetőségeimet. Nem lennék őszinte, ha ezt tagadnám. Számomra az edző és a klub bizalma nélkülözhetetlen. A múltban ezt megkaptam, és szeretném, ha ez így lenne a jövőben is. Úgy akarok játszani, hogy ne kételkedjenek bennem az első hiba vagy gyenge teljesítmény után. 25 évesen folyamatos játéklehetőségre vágyom, hogy visszafizethessem a Milannak mindazt, amit értem tettek. Elismerem, arra számítottam, hogy Athénban játszani fogok. Amikor kiderült, hogy csak a padra kerülök, csalódott voltam. Azonban én a csapat érdekeit mindig a sajátjaim elé helyezem, úgyhogy megpróbáltam koncentrálni és a legjobbat nyújtani abban a néhány percben, amit Carlo Ancelotti adott nekem. A kupa felemelése azért valamennyire feledtette a csalódást. A versenytől nem félek. Mindig is igazi bajnokokkal kellett megküzdenem a helyért, mint például Sevcsenko, Inzaghi, Vieri és Ronaldo. Ha a verseny tisztességes, és a legjobb formában lévő játékos játszik, akkor semmi probléma sincs. Inter? Nem igaz, hogy megkerestem őket. A Milan szurkolókkal mindig is jól kijöttem, remélem elhiszik nekem, ha azt mondom, hogy nem kerestem egyetlen klubot sem, nemhogy az Intert. Néhány szurkoló kifütyült ebben a szezonban, de a többség mögöttem állt. Szeretném sok góllal visszafizetni a bizalmukat. A Juventus és a Barcelona? Mindkettő nagy klub, és örülök az érdeklődésüknek, de a legnagyobb klub a Milan. Nehezen tudom elképzelni, hogy más csapatnál futballozzam. Azonban ha azt érezném, hogy többé nem bíznak bennem, más csapatot keresnék. Hogy jelenleg mi a helyzet? Úgy érzem, kételkednek bennem, és őszintén szólva nem tudom, hogy miért. Az egész egy hihetetlen, valószerűtlen szituáció."