• LasCar16
    Carlo Ancelotti nyilatkozatában kihangsúlyozta: nem akarnak bosszút állni Isztambulért.

"Nem lesz könnyű mérkőzés, de nincs kétségem afelől, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért. A döntéseket már meghoztam. Az isztambuli történet már véget ért, és annak semmi köze a mostani mérkőzéshez. Ez egy teljesen más döntő lesz. Pusztán technikai szempontból az akkori Milan talán erősebb volt a jelenleginél, hiszen attól a csapattól nem volt meglepetés, hogy a döntőbe jutott. A mai Milantól azonban ez lenyűgöző teljesítmény, és most már ebben a szellemben kivánjuk befejezni a szezonunkat. Mindenkinél jobban megérdemeltük a döntőbe jutást, mivel olyan nehéz szezonunk volt, mint egyik más csapatnak sem. Ponthátrányból indultunk, és el kellett sietnünk az alapozást a váratlan előselejtezők miatt. Ha szerencsénk lesz és megnyerjük a trófeát, az tökéletesen megérdemelt győzelem lesz. Ez volt az eddigi legnehezebb szezonom a Milannál. Olyan problémákkal kerültünk szembe, amelyekkel eddig még sosem, de az egység a csapat, a klub és közöttem döntő fontosságúnak bizonyult. Sosem kerestünk kifogásokat vagy bűnbakokat, csak próbáltuk együttes erővel megoldani a problémákat, és ez az, ami sokkal erősebbé kovácsolt minket erre a döntőre. Nagyon jó erőben érezzük magunkat a mérkőzéshez közeledve. Az én szerepem? Én nem gondolom azt magamról, hogy a csapat vezére lennék, inkább a csapat része vagyok. Mindannyian össze szoktunk ülni, hogy feleljünk a kérdésekre és megoldjuk a gondokat. Szerintem jól dolgoztunk, és remélem holnap meg is ennek az eredménye. A Milan játéka? Számunkra a labdabirtoklás ugyanolyan fontos, mint a Liverpoolnak a védekezés és a kontratámadás. Steven Gerrard igazán karizmatikus játékos, de nem múlhat a mérkőzés végkimenetele egyetlen játékoson. A Liverpoolnak rajta kívül sok erőssége van, akárcsak a Milannak. Az ellenfelünket Liverpoolnak hívják, nem pedig Steven Gerrardnak. A Milan jelenléte a döntőben bizonyítja az olasz foci erősségét, és mi valóban olasz csapatnak érezzük magunkat" - fejezte be a Milan mestere.

Forrás: channel4.com