Carlo Ancelotti vezetőedző nyilatkozatában elismerte: a Bajnokok Ligája döntőre készülve legnagyobb dilemmája az, hogy Filippo Inzaghi vagy Alberto Gilardino kapjon-e helyet a Liverpool elleni kezdőcsapatban.
"Majd meglátom, milyen állapotban vannak, taktikai szempontból semmi sem változik, akármelyikük játszik is. Ez a legnehezebb döntés. Mindketten nagyszerű dolgokat vittek véghez és megérdemlik a döntőt. Inzaghi nagyon fontos gólokat lőtt az előselejtezőben és a negyeddőntőben, míg Gilardino döntő fontosságú volt az elődöntőben. A Bajnokok Ligája nagyobb nyomással jár, és Gilardinónak még nincs meg a megfelelő tapasztalata, hogy kezelje ezt a nyomást. Emellett is, nem zárom ki annak lehetőségét, hogy mindketten szerephez jussanak. Akármi lesz is, remélem a játékosok megértik majd a döntésemet. A döntést még nem hoztam meg, erre csak szerda este fog sor kerülni. A bajnokság? Costacurta játszani fog holnap, ez a nap az övé lesz, megérdemli. Ő egy nagyszerű bajnok és egy igazi profi. Igaz, hogy játékosként befejezi pályafutását, de tapasztalata mindannyiunk hasznára fog válni továbbra is, hiszen a technikai stáb tagja lesz. Köszönettel tartozom neki is, és Paolo Maldininek is, mivel ők képviselik az állandóságot, amely a Milan filozófiájának alapeleme, és kulcsfontosságú tényező a sikereinkben. Liverpool? Szerintem a négy elődöntős csapat közül ők a legnehezebb ellenfelek. Ami a minőséget illeti, a Manchester United és a Chelsea jobb náluk. Ha az angol sajtó félreértette ezen szavaimat, akkor kijelenthetem, hogy ők vannak a médiatáblázat legalján."