• LasCar16

Clarence Seedorf az egyetlen ember, aki három különböző csapattal is elnyerte a BL-t, az Ajax, a Real Madrid és az AC Milan színeiben is a csúcsra ért.

"Néhányan vörösbornak is szoktak hívni, mert évről-évre jobb vagyok. Fontos, hogy mindig fejlődjünk, különben semmi értelme nem lenne a játéknak. Jó érzés olyan csapatokban szerepelni, ahol a legnagyobb csúcsok meghódítása a cél." - mondta a 31 éves holland, aki elmondta az angol hírügynökségnek nyilatkozva, hogy már volt lehetősége az angol bajnokságba szerződnie, ám akkor nem igazán gondolkodott el azon az opción, de nem mondja azt, hogy sose fog odaigazolni.

"Tizenegy éve három lehetőség állt előttem, hívott az Arsenal, a ManUnited és a Real Madrid. Akkor ez nem nagyon volt kérdéses számomra, Spanyolországot választottam. Az angol bajnokság nagyon látványos, jó atmoszférájú, ahol jó játszani, de nem mindig kaphatunk meg mindent egy rövidke emberi pályafutás alatt."

A suriname-i származású Seedorf pályafutását az Ajaxnál kezdte, ahol a fiatal holland csapattal minden megnyerhetőt megnyert, majd némi meglepetésre 1995-ben a Sampdoriához került. Az olasz középcsapatnál azonban csak egy évet maradt, mert megvásárolta a Real Madrid, ahol 4 évet töltött el, szintén számtalan sikert aratva. 2000-ben az Internazionale magához csábította, ám a kék-feketéknél nem sok sikerélményben volt része, így két évvel később a városi rivális AC Milanhoz került, ahol újra BL-győztes, majd olasz bajnok lett. A páratlanul eredményes pályafutásából csak az igazán nagy válogatott sikerek hiányoznak, a holland nemzeti csapattal legjobb eredményeinek a 2000-es hollandiai EB-n szerzett bronzérem és a 1998-as franciaországi VB-n elért negyedik hely számít.