-
A lehetetlen nem létezik - Kaká története
(samsungsport)
Az Adidas David Beckham után a brazil sztárfocistát, Kakát is felkérte, mesélje el, számára mit jelent a sportszergyártó cég aktuális szlogenje: "A lehetetlen nem létezik". Nos, a Milan klasszisa, a Bajnokok Ligája gólkirály-jelöltje számtalan példát említett erre az első látásra talán elcsépeltnek hitt mondatra. Kakát nem kell bemutatni a futball szerelmeseinek. A brazil klasszist Milánóban látogatta meg az Adidas stábja. Az AC Milan labdazsonglőre elmesélte saját élettörténetét, melyet ha nem is Leonardo da Vinci ecsetvonásaihoz hasonló művészi átéléssel, de nagyon is élethűen saját kezűleg vitt vászonra. Íme Kaká gondolatai arról, hogy a lehetetlen nem létezik:
- 1982. április 22-én születtem Brazília fővárosában. Kisgyermekként a játék szeretete miatt kezdtem el futballozni, de tizenöt éves voltam, amikor eldöntöttem, hogy mindent ennek a játéknak akarok alárendelni. Aztán húsz esztendős koromban a nagyszüleim medencéjének szélén megcsúsztam, és olyan szerencsétlenül estem, hogy beütöttem a fejemet, ami ugyan fájt, de én fittyet hányva az egészre még hetekig jártam az edzésekre. A fájdalom azonban egyre erősödött. Amikor orvoshoz mentem, azt mondták, kész csoda, hogy nem bénultam le, ugyanis a hatodik nyakcsigolyám eltört, így két hónapon keresztül egy speciális védőrögzítést kellett viselnem, ami után Istennek hála újra elkezdhettem játszani. Azóta tudom, hogy a lehetetlen nem létezik.
- Ez alatt a két hónap alatt szinte semmit nem tudtam csinálni, csak imádkoztam, és tíz célt tűztem ki magam elé. Ezek a célok az évek során Isten segítségével egytől-egyig teljesültek, de nem értem be ennyivel. Azóta van egy tizenegyedik célom, ami nem más, mint a Bajnokok Ligája-győzelem!
Kaká céljai:
1. mielőbb elkezdeni focizni
2. bekerülni a Sao Paulo profi csapatába
3. állíndósítani a helyet a 25 fős keretben
4. bekerülni a szűkített 18-as keretbe
5. kezdő játékossá válni a Sap Paulóban
6. játszani az ifi-világbajnokságon
7. bekerülni a brazil felnőtt-válogatottba
8. állandó tagjává válni a selecaónak
9. játszani a felnőtt futball-világbajnokságon
10. eligazolni egy olasz vagy spanyol nagycsapathoz
+11. megnyerni a Bajnokok Ligáját