-
A Milan mögé újabb támogató sorakozott fel. Az új tag az Eagles Pictures, amely a moziipar egyik legmeghatározóbb cége. A szerződés aláírása után Adriano Galliani a csapatot érintő ügyekről is beszélt.
Az Interrel való rivalizálás kapcsán kifejtette:
'Szeretném lezárni ezt az ügyet, hogy ki a szebb és ki a jobb. Mostantól kezdve ezzel nem foglalkozom, nem hasonlítgatom a klubokat. Nem szeretnék más csapatokról beszélni, legyenek azok olaszok vagy külföldiek. '
A sikerről és kudarcról a következőket mondta:
'Hiszek benne hogy a győzelmek és a vereségek hasonlóak. Nagyon kedvelem Sir Alex Fergusont, aki mindig intelligensen nyilatkozik. Jó példa erre az, amit a sikerről mondott. Eszerint a győzelmek és a vereségek ikertestvérek, éppen ezért egyformán kell kezelni őket. Siker esetén nem kell túlzásba esni, ugyanakkor kudarc után sem kell depressszióba zuhanni. Ha nyersz, akkor a klub, az edző és a játékosok jól dolgoztak. Ha veszítesz, a klub, az edző és a játékosok valamit elrontottak. Mindkét esetben megoszlik a teher.'
A klub és Ancelotti kapcsolatáról megjegyezte:
'Hiszek benne, hogy a mi klubunk egyedülálló. Újra csak Fergusont kell említenem. Ahogy ő is, a mi vezetőségünk is 1986 óta dolgozik ugyanott. Annakidején lett elnök Silvio Berlusconi, Braida általános igazgató, Ramaccioni klub menedzser és jómagam is azóta vagyok itt. Carlo Ancelotti biztosan velünk marad a jövőben is, együtt folytatjuk tovább. Ancelotti mellett természetesen marad Tassotti és hozzájuk csatlakozik Costacurta. Az egész edző stáb változatlan összetételben dolgozik tovább, beleértve az utánpótlás csapatokat is.
A szezon elején a 15. hely környékén álltunk, a kiesőzónában.. Aztán tizenkilenc forduló alatt gyűjtöttünk 46 pontot, ugyanazzal az edzővel, játékosokkal, szakmai stábbal. Most májusban pedig Athénba utazhatunk.
Ancelotti szerződésének meghosszabbítása nem jelent problémát, de még van egy év a jelenlegi kontraktusából is. A Milan nem enged el senkit, sem Ambrosinit sem Nestát, senkit sem.'
A jövőbeli tervek kapcsán Galliani szerint:
'Elégedett vagyok a mostani csapattal. Ha jó játékosk érkeznek, az redben van, de nem esünk kétségbe akkor sem, ha marad a jelenlegi keret. Így is erősek és sikeresek vagyunk.'
És ami most a legfontosabb, Athén kapcsán Fester véleménye:
'Sok játékost meghívtunk a döntőre, mint például Christian Vieri. Tegnap váltottam üzenetet vele. Mindössze hat hónapig volt nálunk, de a szívébe zárta a klubot. Természetesen az 1994-es BL győztes csapat minden játékosa kapott meghívót, ahogy Sheva és felesége is. Megfelelően készülünk a mérkőzésre. Oda kel figyelnünk a Liverpoolra, nem véletlenül jutottak el idáig és búcsúztatták többek közt a Chelseat.'
'Ami a jegyeket illeti, ahogy már mondtam, a bérletesek, akik végig kitartottak melletünk, elsőbbséget élveznek. Mindegyikük lehetőséget kap arra, hogy 1 darab jegyet vásároljon. Úgy hallottam a Liverpool is hasonlóan cselekszik. Szerintem ez a helyes.'