36663
  • LasCar16
    jövőre ígérte a gólokat;)
  • HeCki
    De ugye sulyos a serulese? azaz ebben a szezonban mar nem fog jatszani
  • North
    Még jó, hogy 7 bajnoki találatnál jár.
  • LasCar16
    picit leült a topic az elmúlt pár napban
  • LasCar16
    Florent Malouda a francia bajnok Lyon labdarúgócsapatának támadója közölte, hogy nyáron el szeretné hagyni jelenlegi csapatát, ugyanis szerezne egy nagyobb csapatban játszani.„Vannak olyan külföldi nagy klubok Angliában és Olaszországban, amelyek már korábban közölték velem, hogy örülnének, hogyha náluk játszanék, és kapcsolatba lépnek a Lyonnal – nyilatkozta Malouda a Le Progres című francia lapnak. – Őszintén szólva nagyon szívesen néznék szembe egy új kihívással.” ”Már a tavalyi, németországi világbajnokságot követően voltak komoly ajánlataim – folytatta a válogatott csatár. – Én sosem kértem a vezetőket, hogy legyen a szerződésemben kivásárlási záradék. Ezért is remélem, hogy azzal a gesztussal, hogy elengednek, visszafizetik ezt nekem.” „Tudom, hogy hosszú távú szerződés köt a klubhoz, de nincs meg a lehetőségem arra, hogy továbbfejlődjek a következő idényben. Ráadásul a Lyon ebből jó pénzt gyűjthet be” –zárta a mondandóját Malouda, utalva ezzel arra, hogy a francia bajnok bizony eléggé magas összeget kaphatna érte. A huszonhat éves játékost egyébként kontraktusa 2011-ig köti jelenlegi klubjához, és hírbe hozták már a Milannal, A Chelsea-vel és az Arsenallal is.
  • LasCar16
    Ronaldo, az AC Milan brazil sztárja azt mondta, hogy hamarosan újra a világ legjobb labdarúgója lesz. "Ahhoz, hogy az igazi Ronaldo legyek, még hiányzik egy kevés munka, vannak fájdalmaim is, de hiszem, hogy az őszi idényben már nagyon jó, méghozzá az első leszek" - nyilatkozta Ronaldo a La Gazzetta dello Sport című sportnapilapnak. A klasszis elmondta, hogy az AC Milannál szeretné befejezni a pályafutását, de azt még nem tudja megmondani, hogy ez mikor következik be.A kétszeres vb-győztes és aranylabdás január 30-án igazolt a Real Madridtól az AC Milanhoz, és eddig öt bajnoki találatnál jár.
  • LasCar16
    A La Gazzetta Dello Sport szerint Maldini a Catania ellen 600-ik Serie A-s meccsét játszotta le.Statisztikái:315 győzelem, 179 döntetlen, 106 vereség, 52.555 perc a pályán, 28 lőtt gól.
  • LasCar16
    Kemény időszakot él át a spanyol Barcelona együttese, s vele együtt a brazil Ronaldinho is. Az elmúlt héten kiesett a gárda a Getafe ellen, majd a hétvégén otthon remiztek a Real Betis ellen. Mind a két meccsen a rajongók nagyon kritizálták a brazil zsenit! A meccseken pfujolták és többen a távozását követelték. A drukkerek már azon a véleményen vannak, hogy menjen nyugodtan Milánóba, hiszen ott a helye. Állítólag az ügynöke, Roberto de Assisnak is panaszkodott a játékos!
  • Bereet
    hallottam már róla nagy tehetség le kéne igazolni a klub VB-n is szerzett gólt :D
  • Palinko
    #10354 commentben említettre gondoltam
  • Bereet
    melyik Pato? Alexandre?
  • Bereet
    Bodmer-nagy pléja lesz belőle szerintem hozzuk
    Vk tól kezdve Tkp ig az egész középpályát be tudja játszani
  • Palinko
    na most egy nagy összefoglaló komment lenne:
    Ze Roberto valahogy nem hiányzik Patonak viszont örülnék, szeretem a fiatal tehetséges játékosokat :) Ronaldinho csak olcsón kéne, mert nincs rá szükségünk szerintem....
    #10358 a kölcsönadás jó ötletnek tartom én is
    Matthieu Bodmer, hát nemtom még sokat nem hallottam róla szerintem nem a középpálya erősítésén kéne gondolkodni szerintem ő nem kell hozzánk.
    #10362 nem szeretnék jövőre ismét egy összevissza csalós juvet, egy szépen focizó jó juvet akarok, hogy még izgalmasabb legyen a bajnokság :)
    ne vessetek rám követ, de én Eto nak jobban örülnék mint sevának
    van egy kérdés is. mi a fenét csináltunk a catániával? :D
  • Palinko
    köszi szépen mindenkitől a gratulációt :) bocs hogy csak most írok vissza de volt egy kis gond a nettel mint mindég és nem engedett fel :)
  • laca70
    Méghogy hazai pályán...
  • tep
    "A már bajnok Internazionale és a biztos második AS Roma után az AC Milan és az SS Lazio is kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő kiírására az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

A két csapat közül ugyanakkor egyik sem nyert: a BL-döntőre készülő milánóiak hazai pályán nem bírtak a bennmaradásért küzdő Cataniával, míg a fővárosiak gólzáporos mérkőzésen a bajnok otthonában maradtak alul, pedig az 5. percben már 2-0-ra vezettek. A Milan és a Lazio egyaránt a Palermo és az Empoli mostani vereségének köszönheti következő szezonbeli BL-szereplését."

[origo]sport
  • banok
    A mai Milan meccs góljai itt
  • LasCar16
    Carlo Ancelotti a következőképpen nyilatkozott a Catania elleni mérkőzésre készülve:

"A Sevcsenko-ügyben Adriano Galliani elég egyértelműen kifejezte álláspontunkat. Financiálisan nehéz műveletnek tűnik, de a Milan mindent meg fog tenni, hogy vissza tudjuk hozni őt hozzánk. Mivel jelenleg a Chelsea tulajdona, ezért az ő szándékaik a legmeghatározóbbak az ügyben. Samuel Eto'o, Ronaldinho és Sevcsenko három kiváló világklasszis, akik bármelyik csapatnak a hasznára válhatnak. Franck Ribery szintén egy olyan játékos, akit én nagyon sokra tartok. Dinamikus a játéka, és nagyszerűen játszott a Világbajnokságon. Ami a Milant illeti, jelenleg a bajnokságra kell koncentrálnunk, be kell biztosítanunk a negyedik helyet, hogy tiszta fejjel tudjunk készülni Athénra. A Catania nagyon motivált lesz, szeretnek jó focit játszani, a legfőbb erősségük a támadásban van. Mivel háromkor kezdődik a mérkőzés, a hőség miatt kimerítő találkozóra számítok. Massimo Ambrosini nagyon jól teljesít, de nem hiszem, hogy kockáztatni fogjuk, így Yoann Gourcuff kerül majd be a helyére. Minden más a szokásos lesz, még Paolo Maldini is visszatér, aki a héten már a csapattal edzett és alighanem játszani is fog. Két csatárral és egy irányítóval fogunk pályára lépni. Alberto Gilardino és Pippo Inzaghi közül egyikük fog csak játszani, ketten együtt semmiképpen. Nesta? Saját joga eldönteni, ha vissza akar vonulni a válogatottságtól. Igaz, hogy a válogatott játékosoknak még nehezebb terheléssel kell számolniuk, de én úgy gondolom, hogy Nesta még visszatér az Azzurrikhoz, egyszerűen azért, mert nincs nála jobb védő."
  • Nuno88
    Carlo Ancelotti kijelölte a keretét a Catania elleni olasz bajnokira.A keretből kimaradt a sérült Ronaldo igaz a futó edzéseket már elkezdte de ebben a szezonban már nem léphet pályára.Ugyancsak kimaradt Ambrosini is ő pihen.Akik még nem lesznek ott Cataniaban:Grimi,Serginho,Costacurta,Simic ők taktikai okokból maradnak ki.Kapusok: Dida, Kalac, Storari; Védők: Bonera, Cafu, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo; Középpályások: Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf; Csatárok: Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira. A jó hír a keret tagja Gilardino és Maldini is,reméljük így a BL döntőn Athénban is ott lesznek
  • DjCooll
    hát remélem elfogadják a kérelmét:), és jól kipihenni majd magát:)
  • Nuno88
    Kaká kihagyja a Copa Americát
    Külföldi labdarúgás

Kaká levélben jelezte hazája szövetsége felé, hogy fáradtságra hivatkozva lemondja a dél-amerikai kontinenstornát. Forrás: Mobilpress

Az olasz AC Milan brazil középpályása levelet írt hazája labdarúgó-szövetségének, és fáradtságra hivatkozva lemondta az amerikai kontinensviadalt.

- Három éve nem tudtam pihenni, úgy érzem, nem lennék megfelelő erőállapotban, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, amely a nemzetközi szinten elfogadható – indokolta döntését a 25 esztendős játékos. Kaká tavaly a világbajnokságon szerepelt a brazil válogatottal, és idén is hosszú szezon áll mögötte, ráadásul a május 23-i Bajnokok ligája-döntő miatt továbbra sem lazíthat. A Copa America június 26-tól július 15-ig tart.

Forrás: Mobilpress
  • LasCar16
    Túl vannak a fiúk a mai edzésen. Az acmilan.com sajnos nem ír semmi konkrétumot se Ronaldoról, se Maldiniről, se Giláról. Ami kiderült a kis írásból hogy az edzés ma különösen kemény volt és a fiúk sokat gyakorolták a széljátékot, beadásokat, illetve edzés végén 11-eseket lőttek.
  • LasCar16
    minket is valamilyen szinten érintő hír:
    A gazzettán, a sports.it-en és a calciomercato-n is ismertetik azt a nyilatkozatot amit Maurizio Capobianco, a Juve egyik volt vezetője adott a La Repubblicának. Capobianco 1984-től 2005-ig volt tagja a Juve vezetésének, majd mivel megromlott a viszonya Giraudoval, elhagyta a klubot. Most nyilatkozott arról hogy ő mit tud: hogyan fizették Moggiék a bírókat, hogyan befolyásolták az újságírókon keresztül a sajtót, hogyan és milyen összegekkel támogatták a Juve-ultrákat (még meghatározott feliratokat is "rendeltek"). Azt állítja ezen kívül hogy Moggiék azt csinálták a Figc-ben amit akartak. Megemlített egy dopping-esetet, egy játékost canabisszal kapott el az UEFA, közölte az olasz szövetséggel és az ügy "valahogy" elhalt, mintha meg sem történt volna. A legmegdöbbentőbb viszont az amit a végén az "új Juvéról" mondott. Felsorolta szinte az összes mostani vezető nevét és azt állítja hogy mindegyik már Moggiéknál is fontos ember volt (Secco=a kisujját sem mozdította anélkül hogy Moggit meg ne kérdezte volna, Renato Opezzi=mindig Giraudo jobbkeze volt, Bergero és Fassone=szintén Moggiék emberei voltak mindig, Bertolini=akit azért küldtek Svájcba hogy megvegye azt a bizonyos SIM-kártyát, ami az egyik legfőbb bizonyíték Moggi ellen).
  • Nuno88
    Holnap Cataniába látogatunk, remélem győzünk, a Lazio kikap és akkor ismét 3. helyen vagyunk :)
  • LasCar16
    A magyar származású, de francia állampolgárságú középpályással erősítene az olasz AC Milan. A Lille 24 éves labdarúgója, Matthieu Bodmer nyáron dönt a sorsával kapcsolatban, mert jelenlegi szerződése lejár és nem kívánta azt meghosszabbítani. A labdarágót vinné a francia PSG és a bajnok Lyon is. A Milanon kívül a Fiorentina érdeklődését keltette fel.
  • Nuno88
    Az AC Milan középpályása, Massimo Ambrosini 2010. június 30-ig hosszabbította meg szerződését.

Forrás: acmilan.com
  • LasCar16
    A brazil csatár szolgálatai iránt a Sampdoria és az Espanyol érdeklődik egyelőre. Ricardo Oliveira nagy reményekkel igazolt tavaly nyáron a patinás AC Milan csapatához, miután a Valencia, a Betis és Sao Paulo csapatainál nyújtott teljesítményével a brazil válogatott keretébe is rendszeresen meghívót kapott. Az olasz bajnokságban azonban egyáltalán nem jöttek be a számításai, ráadásul a télen a „nyakára” hozták Ronaldot is, így a szezon végén minden bizonnyal tovább áll a 27. születésnapját épp múlt vasárnap ünneplő csatár. Oliveirát 15M euro készpénzért, plusz Johann Vogelért cserébe, öt évre szerződtette az AC Milan a Betistől 2006-ban, így vélhetően csak a kölcsönadás jöhet szóba. A logikusabb a Sampdoriához való kikölcsönzése lenne, hiszen ha a játékos megszokná az olasz liga ritmusát, még visszatérhetne Milánóba.
  • LasCar16
    Ambrosini menedzsere Moreno Roggi azt nyilatkozta hogy a döntő után Ambro aláírja a szerződéshosszabbítását.... minden más lehetőséget kizártnak tart védence jövőjével kapcsolatban.
  • LasCar16
    Az olasz AC Milan holland középpályása, Clarence Seedorf a napokban azt nyilatkozta, hogy szívesen látnák csapatunkban a spanyol Barcelona brazil labdarúgóját, Ronaldinho-t. - Szívesen látott csillag lesz nálunk, az biztos! - mondta Seedorf. Lehet, hogy jön, bár tavaly is kapcsolatba hozták velünk, aztán mégsem igazolt Milánóba. Olyan játékossal, mint ő, sokat lépnénk előre a következő szezonban!
  • LasCar16
    salódottságuknak adtak hangot a Liverpool FC vezetői és szurkolói azután, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem járult hozzá a Bajnokok Ligája-döntőre számukra rendelkezésre bocsátott jegymennyiség növeléséhez. Az angol együttes az AC Milannal találkozik május 23-án, Athénban. A döntőnek otthont adó Olimpiai Stadionba 63 ezer szurkolót engednek be, az angolok 17 ezer jegyet kapnak. Az igény azonban nagyon nagy, a feketepiacon már ezer fontnál (360 ezer forint) is többet adnak egy-egy belépőért.
  • LasCar16
    A csapat játékosmegfigyelőként dolgozó egykori középpályása, Leonardo szerint nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a Milan játékosa lesz a jelenleg még Brazíliában futballozó Ze Roberto és Pato. Ze Roberto a Santos védője, a 17 éves Pato pedig - akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak Brazíliában - az Internacional Porto Alegre csatára. A hazájában Ronaldinhóhoz hasonlított Pato már részt vett a tavalyi FIFA klubvilágbajnokságon is, ahol ő lőtte az Internacional első gólját az Al-Ahly elleni elődöntőben. Januárban aranyérmet szerzett Paraguay-ban az ifjúsági kontinensbajnokságon, öt góljával pedig a tornagyőztes brazil csapat legeredményesebb játékosa lett. "Megpróbálunk olyan játékosokat leigazolni, akik illenek a csapat 4-3-1-2-es játékrendszerébe. Ez Ze Robertóra teljesen igaz, mint ahogy Patóra is. Hangsúlyoznám, hogy még nincs konkrétum egyik ügyben sem, és különösen Patónak kell még sokat fejlődnie, mielőtt Európába költözik" - nyilatkozta a két említett focistáról az egykori világbajnok balhátvéd.
  • LasCar16
    Ronaldo: Még hosszú ideig maradok a Milanban Ronaldo hűséget esküdött a rossoneriknek, hosszú milánói tartózkodást ígért. A brazil csatár így nyilatkozott: "Azt hiszem hogy még nagyon sokáig maradok itt, ahol egészen rendkívüli módon fogadtak engem. Elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, de folytatnom kell a munkát és tovább kell javulnom." Megy a huzavona a FIGC és a klubbok között: előbbi augusztus 19-ét, utóbbiak augusztus 26-át akarják szezonkezdetnek.
  • Maldini 92
    BSZ Palinko!!
  • LasCar16
    Ricky ABC-je a Forza Milanból:

A, mint amore vagyis szerelem. És A, mint Ancelotti, mert a Mesternek volt bátorsága ahhoz hogy bevessen egy tapasztalatlan srácot, aki éppen csak megérkezett Sao Paoloból. A, mint Ancona, mivel ez volt az a város ahol bemutatkozhattam az olasz bajnokságban. A, mint Armani, egy nagyszerű barát, aki fantasztikus ruhákat kreál és számomra nagy megtiszteltetés ezen divatház reklámemberének lenni. És végül A, mint Adidas, a szponzorom, amihez nagyon ragaszkodom, mert ők mindig hittek bennem, akkor is amikor még szinte ismeretlen játékos voltam Brazíliában.

B, mint Bandiera (ami zászlót jelent, de így hívják a csapat vezéregyéniségét is), mert én is azzá szeretnék válni Berlusconi Milanjában. Ő egy nagyszerű elnök aki a világ egyik legjobb klubjává tette a Milant. B, mint Biblia, a legfontosabb könyv a világon, ami végigkíséri a mindennapjaimat. B, mint Braida, az az ember aki a Milanhoz hozott engem. És természetesen B, mint Brazília, a hazám, ahová talán egyszer visszatérek.

C, mint Caroline, életem szerelme. Ő minden számomra: társ, barát, tanácsadó. C, mint Cafú, aki nagyon fontos volt az emberi és szakmai fejlődésemben. Amikor megérkeztem a Milanba, az első 6 hónapban amikor egyedül laktam, elvitt mindenhova, minden nap hívott hogy egyek vele és a családjával, szóval nagyon közel állt hozzám a beilleszkedésem időszakában. Ő egy egészen különleges ember és persze ő volt a 2002-es vb-győztes brazil válogatott kapitánya, aminek én is a tagja voltam.

D, mint derby és nem csak azért mert ezek a legfontosabb meccsek a szezonban. Az egyik derbyn én rúgtam a Milan első gólját, aztán ugyanabban a szezonban a visszavágón megint rúgtam egyet, ami az egyik legszebb gólom Milan-mezben. D, mint Digao, a testvérem, aki remélem hamarosan visszatérhet a pályára. És természetesen D, mint Dio (Isten), életem irányítója.

E, mint esultanza (vagyis öröm, gólöröm), ami a védjegyemmé vált már. Amikor gólt lövök a curva elé szaladok, magasba emelem a kezeimet... teljesen ösztönösen jött ez a dolog először. Egy módja volt annak hogy megköszönjem az Úrnak hogy visszatérhettem a pályára azután a súlyos gerincsérülés után.

F, mint figli (vagyis gyermekek). Biztosan lesznek gyermekeink de Caroline és én még fiatalok vagyuk úgyhogy még várni akarunk vele egy kicsit. És F, mint Forza Milan, természetesen a kedvenc újságom (nevet).

G, mint Gesú (vagyis Jézus), a szentek szentje. G, mint Galliani, a nagyszerű vezető, aki sokat kockáztatott azzal hogy idehozott. G, mint gól, a legfontosabb pillanat.

H. Erre a betűre nem sok minden jut eszembe... ezt Brazíliában sem sokat használják. Talán Harry Potter, bár az ilyen olvasmányok nem tartoznak a kedvenceim közé.

I, mint Inter az az ellenfél amelyik idén a legerősebb volt és amelyiket mindig nagy öröm legyőzni. És mindenekelőtt I, mint Italia, egy ország amit imádok, amit időről időre szeretek felfedezni, beülünk a kocsiba a feleségemmel és elindulunk. Hogy merre jártunk már? Firenze, Velence, Róma, Ligúria. Sapkát és szemüveget húzok, hogy ne ismerjenek fel. I, mint Isztambul, egy szörnyű emlék. Egy meccs, amit - ha lehetne - újra szeretnék játszani.

J, mint Juventus, az az ellenfél amelyik idén nagyon hiányzik és amelyik ellen mindig nagyszerű játszani. Nem csak a bianconeri szurkolók gondolják úgy hogy ebből a bajnokságból valami hiányzik így hogy ők nincsenek itt.

L, mint lavoro (vagyis munka), amit én a szerencsével hozok összefüggésbe, mert sikerül azt csinálnom amire mindig is vágytam. És L, mint Liverpool, az az ellenfél amivel szeretnénk újra találkozni, mert az isztambuli döntő, ahogy az előbb is mondtam, a legnagyobb csalódás volt a pályafutásom során.

M, mint Milan, természetesen, erre nem is kell semmi többet mondanom. M, mint matrimonio (vagyis házasság), erre is igaz az előbbi mondatom. M, mint Maldini, az egyik legnagyszerűbb focista akivel valaha találkoztam. M, mint mamma Simone nélkülözhetetlen segítség, mindig az volt és most is az... És M, mint Morumbi, a stadion ahol bemutatkoztam a Sao Paolo (életem másik csapata) színeiben.

N, mint nautica (vagyis hajózás). Megszereztem a hajózási engedélyt, meg mindig is szerettem a tengert. Eddig még csak Európában hajóztam, de egyszer talán átszelem az óceánt is. N, mint nonni (vagyis nagyszülők), mind a négy nagyon fontos számomra. Az anyai nagyanyám volt az első aki focilabdát ajándékozott nekem.

O, mint onestá (vagyis becsületesség), a legfontosabb emberi érték. És O, mint oro (vagyis arany), az a fém ami a legjobbaké, főleg ha egy csapatról beszélünk. És a Milan is aranyat érdemel, elsősorban azért a folyamatosságért amit az elmúlt években Európában produkált.

P, mint papa Bosco, a legfontosabb személy, mindenben tőle kérek tanácsot az életemben. P, mint passaporto (mint útlevél) mivel most már olasz útlevelem is van... ez még egy ok arra hogy imádjam ezt az országot. És P, mint Panucci. Az Olimpicoban nagyon keményen őrzött, a meccs végén aztán neki adtam a mezemet, mert úgy tűnt hogy nagyon akarja... annyit rángatta meccs közben (nevet).

Q, mint quadri (vagyis festmények). Itt Olaszországban lett ez az új szenvedélyem, a művészetek... Brazíliában nem érdeklődtem eziránt. Amikor van egy kis szabadidőm galériákba járok, hogy még többet tanuljak. A modern művészeti ágak érdekelnek leginkább.

R, mint Rai, de nem az olasz televíziós társaság. Egy volt Sao Polo focistára utalok (Socrates testvére, teszi hozzá a szerkesztő) aki az egyik példaképem volt, amikor kisgyerek voltam. És R, mint Ronaldo, aki már akkor "a Fenomeno" volt amikor elkezdtem a Sao Paoloban focizni. Az hogy most a csapattársam lett különleges hatással van rám. Számunkra brazilok számára ő olyan mint Maradona az argentinoknak. Végül R, mint rossonero, a mezem színe, a kedvenc színeim.

S, mint Sao Paolo, mint csapat és mint város. Életem kiinduló pontja, ahol még mindig kedves barátaim vannak. S, mint San Siro, Európa legszebb stadionja. S, mint scudetto, amit az első évemben sikerült megnyernünk. S, mint Sheva, aki nem csak egy nagyszerű focista, hanem barát is. És S, mint solidarieta (vagyis szolidaritás), ami talán hiányzik ebből a világból, pedig elég ha az ember csak egy kicsit ad magából és ezzel sokat segíthet másokon. Végül pedig S, mint Special Olympics. Számomra életreszóló élmény volt hogy ott lehettem, velük és szeretek mindig beszélni róla, mint ebben az interjúban.

T, mint tenisz, a második kedvenc sportom. Szeretem játszani és nézni is a tv-ben. Leginkább Federert szeretem, akinek fantasztikus képességei vannak és honfitársamat, Guga Kuertent.

U, mint Uefa Champions League, természetesen. A vb után a legfontosabb a fociban. Arra vágyom hogy Milan-mezben sikerüljön megnyernem.

V, mint vakáció, egy abszolút szükséges dolog, ami idén nyáron kicsit rövid lesz: ha belegondolok, hogy júniusban Venezuelába megyek a Coppa Americára és az olasz bajnokság augusztus közepén fog kezdődni... nagyjából 5 napom marad. V, mint ventidue (vagyis 22), az a szám amit a Milanban választottam. Brazíliában a 8-as volt a számom, de itt az már Gattusoé volt... én meg nem szeretek vitatkozni. V, mint videójátékok, egy hobby amit nagyon pihentetőnek tartok. Amikor csak lehet az öcsémmel együtt játszuk. És végül V, mint ventiquattro (vagyis 24), egy tv-sorozat, amit nagyon szeretek és aminek Kiefer Sutherland a főszereplője.

W, mint World Cup, a 2002-es felejthetetlen élmény számomra. És w, mint World Food Programme, amiben én is közreműködök. Minden tőlem telhetőt megteszek hogy segítsek, remélem minél hamarabb elutazhatok Angolába, az ottani központba.

Z, mint Zico, egy másik mítosza a brazil labdarúgásnak. A pályán egy csodálatos focista a pályán kívül pedig egy tiszta ember. Egy másik példakép, bár én sajnos nem láttam focizni.
  • LasCar16
    jaja BSZ!!!:)
  • LasCar16

A Milan mögé újabb támogató sorakozott fel. Az új tag az Eagles Pictures, amely a moziipar egyik legmeghatározóbb cége. A szerződés aláírása után Adriano Galliani a csapatot érintő ügyekről is beszélt.

Az Interrel való rivalizálás kapcsán kifejtette:
    'Szeretném lezárni ezt az ügyet, hogy ki a szebb és ki a jobb. Mostantól kezdve ezzel nem foglalkozom, nem hasonlítgatom a klubokat. Nem szeretnék más csapatokról beszélni, legyenek azok olaszok vagy külföldiek. '
    A sikerről és kudarcról a következőket mondta:
    'Hiszek benne hogy a győzelmek és a vereségek hasonlóak. Nagyon kedvelem Sir Alex Fergusont, aki mindig intelligensen nyilatkozik. Jó példa erre az, amit a sikerről mondott. Eszerint a győzelmek és a vereségek ikertestvérek, éppen ezért egyformán kell kezelni őket. Siker esetén nem kell túlzásba esni, ugyanakkor kudarc után sem kell depressszióba zuhanni. Ha nyersz, akkor a klub, az edző és a játékosok jól dolgoztak. Ha veszítesz, a klub, az edző és a játékosok valamit elrontottak. Mindkét esetben megoszlik a teher.'

A klub és Ancelotti kapcsolatáról megjegyezte:
    'Hiszek benne, hogy a mi klubunk egyedülálló. Újra csak Fergusont kell említenem. Ahogy ő is, a mi vezetőségünk is 1986 óta dolgozik ugyanott. Annakidején lett elnök Silvio Berlusconi, Braida általános igazgató, Ramaccioni klub menedzser és jómagam is azóta vagyok itt. Carlo Ancelotti biztosan velünk marad a jövőben is, együtt folytatjuk tovább. Ancelotti mellett természetesen marad Tassotti és hozzájuk csatlakozik Costacurta. Az egész edző stáb változatlan összetételben dolgozik tovább, beleértve az utánpótlás csapatokat is.
    A szezon elején a 15. hely környékén álltunk, a kiesőzónában.. Aztán tizenkilenc forduló alatt gyűjtöttünk 46 pontot, ugyanazzal az edzővel, játékosokkal, szakmai stábbal. Most májusban pedig Athénba utazhatunk.
    Ancelotti szerződésének meghosszabbítása nem jelent problémát, de még van egy év a jelenlegi kontraktusából is. A Milan nem enged el senkit, sem Ambrosinit sem Nestát, senkit sem.'

A jövőbeli tervek kapcsán Galliani szerint:
    'Elégedett vagyok a mostani csapattal. Ha jó játékosk érkeznek, az redben van, de nem esünk kétségbe akkor sem, ha marad a jelenlegi keret. Így is erősek és sikeresek vagyunk.'

És ami most a legfontosabb, Athén kapcsán Fester véleménye:
    'Sok játékost meghívtunk a döntőre, mint például Christian Vieri. Tegnap váltottam üzenetet vele. Mindössze hat hónapig volt nálunk, de a szívébe zárta a klubot. Természetesen az 1994-es BL győztes csapat minden játékosa kapott meghívót, ahogy Sheva és felesége is. Megfelelően készülünk a mérkőzésre. Oda kel figyelnünk a Liverpoolra, nem véletlenül jutottak el idáig és búcsúztatták többek közt a Chelseat.'
    'Ami a jegyeket illeti, ahogy már mondtam, a bérletesek, akik végig kitartottak melletünk, elsőbbséget élveznek. Mindegyikük lehetőséget kap arra, hogy 1 darab jegyet vásároljon. Úgy hallottam a Liverpool is hasonlóan cselekszik. Szerintem ez a helyes.'
  • Nuno88
    Boldog szülinapot Palinko!!! :)
  • DjCooll
    Hát én is szívesen látnám:)
  • Nuno88
    Ancelotti: Ribery elférne a csapatban
    Külföldi labdarúgás

A Milan mestere örömmel látná Franck Ribery-t a piros-fekete klubnál, a szakember nem tagadja, hogy egyik nyári kiszemeltje a francia szélső.

Carlo Ancelotti egy olasz hetilapnak adott interjújában megemlítette, hogy örülne, ha a Milan a nyáron meg tudná szerezni az Olympique Marseille középpályását, Franck Ribery-t, aki szerinte tökéletesen illeszkedne csapata játékába. Ancelotti szerint Ribery jelenleg a legjobb a posztján, a marseille-i az egyik kiszemeltje a szakembernek.

A játékos nem tagadja, hogy távozni szeretne az OM-től, és azt is elárulta, hogy csak külföldre hajlandó aláírni. Ribery nagyon tiszteli jelenlegi klubját, ezért nem szeretne másik francia egyesületben szerepelni, a célállomások közül Anglia, Spanyolország és Olaszország a legvalószínűbb.

- Mindenképpen a Bajnokok Ligájában szeretnék játszani, ezért idén mindent megtettem, hogy az OM-mel szerepelhessek a legmagasabban jegyzett kupában. Várjuk meg a szezon végét, aztán majd meglátjuk. Azt persze már most tudom, hogy Németországba semmilyen körülmények között nem igazolnék. Az álmom a Machester United, a Chelsea, az Arsenal, a Real, a Barca vagy a Milan – jelentette ki Ribery.
    ----------------------
    én se mondanék rá nemet...
  • Palinko
    Fergusson remélem jól mérte fel a dolgokat most :) majd mi is koccintunk virtuálisan :)

boldog szülinapot Jankulovszkinak