• Nuno88
    Kaká talán a legesélyesebb jelölt az idei Aranylabdára, és várhatóan ő lesz a Bajnokok Ligája idei gólkirálya is, a brazil zseni azonban azt állítja: még nem érte el teljesítőképessége csúcsát.

"Még nem értem el a csúcsot. Jobb vagyok, mint tavaly, de még sok területen kell fejlődnöm. Nemrégiben azt mondtam, hogy két csatár mögött szeretek igazán játszani, aztán elszabadult a pokol. Még tanulnom kell, fejlődni, alkalmazkodni a csatárjátékhoz, hogy teljesebb játékos lehessek. Fantasztikus érzés ilyen közel játszani a kapuhoz, de pontosan azt kell még megtanulnom, hogy tudok leghatékonyabban befejezni, ahelyett hogy mindig a csapattársaimat próbálnám megjátszani. Hihetetlen lenne, ha két gólt szereznék a döntőben és beállítanám a Bajnokok Ligája rekordot, de a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy a csapatunk emelhesse magasba a trófeát. A mai tökéletes mérkőzés volt a Milan részéről. Nagyszerű dolog, hogy megint összekerültünk a Liverpoollal, kaptunk egy kivételes lehetőséget a javításra, remélem ez a döntő másképp alakul. Itt van a lehetőség, hogy megnyerjünk egy meccset, amit két éve kellett volna megnyernünk. Nem bosszúként gondolok rá, inkább úgy, hogy itt a lehetőség arra, hogy jóvá tegyük Isztambult."

Forrás: channel4.com
    --------------------------
    Alberto Gilardino stílusosan szakította meg a Bajnokok Ligájában huzamosabb ideje tartó gólmentes szériáját, hiszen csapata az ő találatával biztosította be a továbbjutást jelentő győzelmet.

"Erről a pillanatról álmondtam, mindig is hittem benne, és el is érkezett. Ez egy tökéletes teljesítmény volt, nagyon elszántak voltunk, hogy bejussunk a döntőbe, mindannyian ezt akartuk. Nagy öröm számomra, hogy gólt szereztem az elődöntőben, most jöhet életem első Bajnokok Ligája döntője. Remélem jól alakul majd. Egy döntőben minden abban a 90 percben dől el. Meghatározó lehet a csapatjáték, vagy egy kimagasló játékosteljesítmény is. Most, hogy bejutottunk, a legfontosabb dolog, hogy megnyerjük a trófeát. Az edző feladata eldönteni, hogy ki játszik, mi pedig már többször bebizonyítottuk, hogy egységes csapat vagyunk, ezt is együtt fogjuk megcsinálni."

Forrás: channel4.com